Pepe Carvalho, exposició homenatge a Manuel Vázquez Montalbán

morrison

El dia 2 d’octubre es va presentar l’exposició: Pepe Carvalho, exposició homenatge a Manuel Vázquez Montalbán (2014-2016). 

L’exposició es va presentar a Frankfurt el passat 2 d’octubre,  una setmana abans que s’inauguri l’edició d’enguany de la Fira del Llibre, amb l’objectiu que els visitants de la Fira puguin gaudir de la mostra. 

 Més de 40 artistes, entre ells Javier Balmaseda i Fiona Morrison, participen en aquest projecte, que pretén reivindicar la figura d’aquest magnífic escriptor.  L’exposició fa un recorregut per tots els llibres de la sèrie de Pepe Carvalho, i l’obra que ha realitzat expressament per a l’ocasió cadascun dels artistes (cadascú ha triat un llibre de la sèrie).

 Tots els artistes han realitzat una obra aquest any per a aquesta exposició, amb l’excepció de la participació especial d’un gravat de Josep Guinovart que va realitzar en homenatge seu al 2004, i una obra de Josep Uclés perquè va ser la primera persona que va acceptar participar en el projecte però que no va poder fer ja que el setembre del 2013 ens va deixar. 

 Una proposta que ens permet presentar Pepe Carvalho i Manuel Vázquez Montalbán, així com el nostre art contemporani.  Les obres realitzades han estat sobre paper, per simbolitzar el paper del llibre. Hi ha tres escultures. 

Organitzada per Art ‘s Windows i comissariat per Gabriel Serrano l’exposició s’estarà en aquesta ciutat fins al 30 de gener del 2015. 

L’exposició pretén itinerarar per altres ciutats alemanyes i italianes durant el 2015 , així com en algun altra ciutat espanyola. Sense descartar alguna presència en algun altre país. 

L’exposició conta amb la participació de dos artistes andorrans: Javier Balmaseda i Fiona Morrison, dos dels artistes que van representar a Andorra a la darrera Biennal de Venecia.