Pep Gol ha estat l’encarregat de dirigir aquest dimarts el tercer taller formatiu de la temporada 2017 de la Fundació ONCA. Sota el títol ‘Sona com sona’, Gol ha mostrat l’acústica dels instruments tant a mestres com als més petits (una quarantena de participants), que n’han construït amb “materials senzills”. Gol ha destacat el fet que des de la Fundació ONCA s’aposti per la formació i, per exemple en el cas dels mestres, ha posat en relleu que el que aprenguin en les diferents formacions servirà com a “onada expansiva” per arribar a moltes persones.

L’animador musical, membre del grup de jazz La Vella Dixieland i especialista en tallers creatius Pep Gol ha estat l’encarregat de dirigir aquest dimarts a la tarda el tercer taller formatiu de la temporada 2017 de la Fundació ONCA, sota el títol ‘Sona com sona’. Gol ha ensenyat a una desena de mestres i posteriorment a 32 infants i joves com funciona l’acústica dels instruments a través de la seva fabricació amb “materials senzills”. Tal com ha explicat Gol, el taller ha de servir per donar recursos als mestres per “treballar la música amb nens” i per als més petits ha de ser un impuls perquè “facin servir diferents instruments”.

D’aquesta manera, tan grans com petits han pogut fabricar instruments de música per fer ritmes o improvisacions a través, per exemple, de tubs de mànegues de regar, bosses de plàstics o amb ampolles afinades. Els infants de vuit a onze anys han fet un conte musical.

Gol ha destacat el fet que des de la Fundació ONCA s’aposti per la formació i, per exemple en el cas dels mestres, ha posat en relleu que el que aprenguin en les diferents formacions servirà com a “onada expansiva” per arribar a moltes persones.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada