ensembleEl Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) ofereix el seu penúltim concert a la Seu d’Urgell avui dijous, a les 10 de la nit a la Capella de la Immaculada, amb l’actuació de l’Ensembre Fortuna d’un Gran Tempo.

Marc Guerris (contratenor), William Waters (viola de mà i viola d’arc) i Xavier Alern (viola de mà i llaüt) interpretaran un programa basat en obres de Lluís del Milà, Joan Brudieu, Juan Vásquez, Enríquez de Valderrábano i Alonso Mudarra, entre d’altres.

L’amor fou una de les principals fonts d’inspiració dels autors del renaixement: l’amor cortès, el concupiscent i l’espiritual es troben en el seguit de villancets, madrigals i cançons que conformen el repertori d’aquest concert. Un programa de música hispànica del segle XVI escrita en llengües diverses, sobre textos de poetes com Ausiàs March, Joan Boschà, Jacopo Sannazzaro o Jorge Manrique.

Waters i Alern són dos reconeguts intèrprets que des de 2011 duen a terme un treball conjunt de recuperació i interpretació del repertori per a corda pinçada del renaixement i el barroc. A ells s’hi uneix ara Guerris.

L’últim concert del FeMAP a la Seu serà el 19 d’agost amb l’actuació estel·lar de Jordi Savall, amb músiques celtes d’Irlanda i Escòcia. Les entrades ja són a la venda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada