Pell més jove i sana? La clau és la hidratació. T’expliquem tot el que has de saber!

La pell hidratada manté la seva joventut i frescor, però amb el pas del temps la seva capacitat de retenir aigua disminueix. És llavors quan es fan més evidents la sensació de tibantor, falta de flexibilitat, pèrdua de suavitat, coïssor i descamació. Aquests símptomes molestos delaten que la teva pell necessita un plus d’hidratació.

La deshidratació és un problema que afecta a totes les pells, fins i tot a les que tenen un excés de greix. L’important és conèixer quin és el teu tipus de pell i triar la textura més adequada.

Les emulsions més untuoses, per exemple, són ideals per a restablir l’equilibri de les pells més seques. Els gels i olis lleugers, frescos i no untuosos, són ideals per a una pell mixta o amb greix. Les pells sensibles agraeixen l’aplicació de cremes més emol·lients.

La hidratació necessària a cada pell varia també en funció dels nostres hàbits. Per exemple: fumar i beure alcohol repercuteixen en la pell amb una major sequedat.

Així han de ser les hidratants

Les cremes hidratants deuen, en primer lloc, mantenir la hidratació que naturalment presenta la pell, preservant la funció barrera que exerceix l’estrat corni (la capa més externa). L’estrat corni, a part d’aïllar-la de l’exterior, conté unes substàncies denominades factors d’hidratació natural (aminoàcids, urea, etc.) la presència de la qual permet captar l’aigua lliure i retenir-la en la pell.

Per tant, per a combatre la sequedat cal utilitzar tractaments que captin aigua en la superfície per a transmetre-la a les capes superiors de l’epidermis i que reforcin i preservin la funció barrera.

Molts dels actius utilitzats es troben presents de manera natural en la pell. Són, entre altres: l’àcid hialurònic que pot retenir fins a 9 vegades el seu volum en aigua, la urea que forma amb l’aigua estructures que la fixen en la queratina de la pell, la manosa que ajuda a estimular el procés d’hidratació interna i la glicerina, la qual reforça el film hidrolipídic de la pell amb la finalitat d’evitar l’evaporació de l’aigua.

No descuris la hidratació on més ho necessites

La pell del rostre està exposada a les agressions climàtiques i mediambientals. Per a donar a la pell un entorn estable és important l’ús de cremes que, sense ser oclusives, siguin altament hidratants. De totes les parts del rostre, els llavis sofreixen en extrem la sequedat. Per a mantenir-los hidratats usa crema de cacau o barres de llavis molt hidratants. Evita humitejar-los amb la llengua, ja que augmentaràs la seva deshidratació.

Les zones del cos més afectades per la sequedat són les zones laterals del rostre, coll i les extremitats posat que registren menys quantitat de glàndules sebàcies. La pell que recobreix avantbraços i cames sol presentar problemes de sequedat, que es manifesta a través d’una epidermis poc flexible, aspra i d’aspecte blanquinós, a causa d’una excessiva descamació. A les cames existeix a més una desagradable sensació de tibantor, que s’accentua en la zona frontal de la tíbia, ja que la pell es troba sotmesa a una contínua tracció.

Descobreix 3 falsos mites sobre hidratació

1. Si la pell no mostra signes de sequedat, no està deshidratada. Fals: gairebé totes les pells mostren signes de deshidratació en ser observades al microscopi.
2. La pell sana no necessita ser hidratada diàriament. Fals: La pell requereix una aportació d’hidratació diària i continua.
3. La pell es torna “addicta” a la hidratació. Fals: si la pell absorbeix la crema o fluid és perquè requereix la hidratació diàriament.

Aquesta és la nostra proposta de productes per al rostre

Aqua Infini Gel, de Galénic és una crema de dia hidratant 24 h amb una textura única i sorprenent, com l’aigua sobre la pell. Perfecta per a totes aquelles dones que busquen un producte efectiu, refrescant i amb un acabat mat. Aqua Infini Loción (25,25 € / 200 ml) és una loció fresca i texturitzada, amb notes florals de lotus i de peònia sobre un fons seductor d’almesc i d’ambre. Tots dos productes tenen com a actiu principal la Flor de Pedra, procedent del desert mexicà de Chihuahua. Aquesta flor no mor mai, li és prou amb la rosada matinal per a sobreviure a les temperatures extremes del desert. Aquesta planta de la resurrecció té el poder excepcional de preservar l’aigua captada en l’entorn exterior al cor de les seves cèl·lules gràcies a unes esponges. També posseeix Àcid hialurònic i polímers de gelificació per a hidratar i conservar l’aigua en la pell, així com Glicerina vegetal hidratant.

Hydrance Aqua-Gel, d’Eau Thermale Avène. D’acció hidratant 24 h, detoxificant i antifatiga, ofereix un alleujament intens gràcies a la seva formulació amb Eau Thermale Avène. Es pot utilitzar com a crema de dia; en forma de màscara, aplicant en una capa gruixuda, i com a contorn d’ulls, utilitzant-la des de l’angle interior cap a l’angle exterior, per a mirar aquesta zona sensible i especialment fina. Ha estat concebuda pels equips de Recerca i desenvolupament de la marca amb base en el Japó i produït a França. El seu preu: 30,80 € / 50 ml.

Ictyane Noche, de Ducray. Crema intensament hidratant, nutritiva i regeneradora, formulada per a oferir nutrició, hidratació i regeneració, amb un sol producte. Tot això és possible gràcies a una proteïna, que es troba en la gelea reial i que actua a la nit perquè les cèl·lules captin i retinguin l’aigua dins de la capa còrnia. Es tracta d’una crema de textura untuosa, que embolica les pells seques en un deliciós confort i suavitat, sense aportar-li un efecte gras. En despertar, la pell recupera el seu confort i flexibilitat, i es veu llisa i descansada. El seu preu: 24 € / 50 ml.

Hydralba Crema Hidratante Ligera, d’A-Derma. Aquesta crema hidratant lleugera proporciona una hidratació immediata i durant 24 hores. És el tractament de base per a una pell bella i plena de salut. Protegeix de les agressions externes (com les agressions climàtiques). També existeix la versió Rica, per a les pells més seques. El seu preu: 20,99 € / 40 ml.

Hidratació corporal

Crema de Ducha y Aceite Rico Cupuaçu, de Klorane. Enriquida amb mantega de Cupuaçu, aquesta crema lluita contra la pell seca o molt seca gràcies a la seva base netejadora suau i sense sabó enriquida amb agents altament nutritius. La seva textura cremosa fa que la dutxa sigui un veritable moment de cura. L’Oli ‘Rico’ protegeix i nodreix amb intensitat tot tipus de pells, sobretot les més seques. El cupuaçu és un fruit que té un poder nutritiu 1,5 vegades superior a la mantega de Karité, principi actiu de referència per a la nutrició de la pell. La mantega de Cupuaçu té en efecte una composició única en àcids grassos insaturats, per a una doble acció sobre la pell: nutritiva i hidratant.

Xera-Mega Confort, d’A-Derma. Aquesta crema nutritiva antisequedat és el tractament per a la cura que totes les pells seques o molt seques (xerosis) necessiten. La seva eficàcia antisequedat és del 97% i la seva textura és extremadament agradable: cremosa, fundent i fàcil d’estendre per a crear una sensació de segona pell. Està formulada amb glicerina natural, que hidrata, suavitza i allisa la pell, àcids grassos Omega 6, que actuen com un ciment intercel·lular i Vitamina B3, que reforça l’escut impermeable de la barrera cutània. El seu preu: 20,22 € / 400 ml.

Ictyane Leche Corporal, de Ducray. Llet hidratant corporal per a pells de normals a seques, d’origen constitucional o a causa d’agressions cutànies climàtiques. Està elaborada amb una nova fórmula que conté un complex termoprotector que ha demostrat una doble eficàcia: Protegeix el cos de la deshidratació induïda pel fred (-10 °C) i per la calor (+35 °C). El seu preu: 20,57 € / 500 ml.

Trixera Nutrition, de Eau Thermale Avène. Llet nutri-fluida que combina uns ingredients triats per la seva bona tolerància, amb l’objectiu de preservar tots els tipus de pells, fins i tot les més sensibles. La gamma està formada per tres productes: una loció, un bàlsam i un netejador. La loció ofereix un efecte nutritiu immediat i fins 6 hores després de l’aplicació. La seva hidratació està garantida durant 48 hores. Les pells seques adquireixen una textura suau i plaent i permet vestir-se a l’instant. A més és adequada per al rostre i cos de tota la família. El seu preu: 21,26 € / 400 ml.