El conseller d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Pelegrí, s’ha compromès a ajudar que els boscos catalans siguin més rendibles econòmicament. Pelegrí ha estat aquest dijous a Montferrer per presidir l’assemblea general de l’Associació d’Entitats Locals Propietàries Forestals de Catalunya (ELFOCAT), que s’ha celebrat a la seu central de l’entitat, a l’Ajuntament de Montferrer i Castellbò.

Treure més rendiment de la fusta i fomentar el consum de fusta catalana és la qüestió que ha centrat la trobada i les preocupacions que els ens locals han traslladat a Josep Maria Pelegrí. El conseller ha coincidit amb l’ELFOCAT que cal agilitzar els tràmits i la burocràcia relacionada amb l’explotació del boscos.

Pelegrí s’ha mostrat convençut que “a Catalunya tenim molt bona fusta” i que els boscos són productius. Per això, creu que tan sols cal oferir els mecanismes per tal que se’n tregui més profit i generin riquesa i ocupació. Amb tot, el titular d’Agricultura ha recordat que en el context actual el sector no pot basar-se en les subvencions i els ha animat a aprendre a vendre millor el producte i així donar-li més valor, tal com fan en països com Itàlia, França i Suècia.

Un any de l’onada d’incendis al Pirineu

El conseller ha recordat que una bona gestió també és vital per prevenir els incendis forestals. Precisament aquesta setmana es compleix un any de l’onada de focs que va devastar el Pirineu l’hivern passat i que va afectar, entre d’altres, la muntanya de Calvinyà. Finalment, Josep Maria Pelegrí també ha fet una crida als propietaris a treballar plegats i s’ha compromès personalment a promoure el consum de la biomassa, com una valuosa solució per tenir els boscos nets.

Pelegrí, com a president del CTFC, ha aprofitat per signar un conveni amb ELFOCAT que recull el compromís del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya de donar suport a les tasques de gerència i dinamització de l’associació, a la dinamització de projectes conjunts i a les tasques tècniques i administratives.

A Catalunya, hi ha prop de dos-cents municipis propietaris de boscos, amb un total de 365.727 hectàrees de superfície forestal, el 18% de tot Catalunya. La majoria d’aquests municipis es troben al Pirineu i a les Terres de l’Ebre.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada