Pel·lícula: Los Vengadores

Los Vengadores. Joss Whedon. USA. 2012

 L’argument:

Quan un enemic amenaça la seguretat mundial, el director d’una agència secreta reuneix un grup d’éssers extraordinaris. Entre ells, el Capità Amèrica, Iron Man, Thor o Hulk.

 La dada:

Com la majoria de les cintes prèvies de Marvel, aquesta també inclou una escena durant els crèdits que planteja la segona part.

 Diagnòstic:

Milions de joves d’arreu del món han somiat sempre amb aquell moment en que la indústria del cinema s’atreviria a portar a la gran pantalla un dels còmics més “complicats” de l’editorial Marvel. ‘Los Vengadores’ era un projecte difícil de realitzar ja que demanava la interacció d’una sèrie de personatges molt diferents. Unes peces que, sense la previsió i la cura necessàries, podrien acabar provocant un desastre cinematogràfic. Per sort per aquests milions de fans, Marvel tenia un pla. La primera part, introduir els personatges en cintes pròpies que fessin creïble un univers on poguessin conviure tots aquests personatges. La segona part, i més important, trobar un director que estimés i, sobretot, entengués, què estava fent. Aquest és el gran encert de la cinta, el seu director.

Joss Whedon és un fan que entén els seus personatges, els fa jugar i els hi dóna una vida -gràcies a les magnífiques interaccions entre ells i a uns diàlegs plens d’humor sense perdre profunditat- que no tenien ni en les seves pròpies cintes. ‘Los Vengadores’ són un equip i, com a tal, la seva pel·lícula té cada peça al seu lloc. Algunes més vitals -Iron Man o el grandiós Hulk-, altres simplement correctes -Thor o l’Ojo de Halcón de Jeremy Renner-, però tots ajuden a un producte final que escriu entreteniment en majúscules.

Un espectacle que no té por de prendre’s el seu temps per explicar la seva història i que ofereix el que esperaven tots aquells joves: un còmic en imatges.

Per Albert R. Dot / El Tot Mataró i Maresme · Cugat Comas

TOTES LES NOTÍCIES