Pel·lícula: Los juegos del hambre

Los juegos del hambre. Gary Ross. USA. 2012.

 

L’argument:

A la dictadura de Panem, cada any, els seus dotze districtes es veuen obligats a enviar dos joves a participar en uns jocs dels que només en pot sortir un supervivent. La jove Katniss es presenta voluntària per substituir la seva germana petita.

LaDada:

La direcció de la segona unitat, encarregada en la seva majoria de les escenes d’acció, ha anat a càrrec d’Steven Soderbergh.

Diagnòstic:

Novel·la juvenil que crítica el totalitarisme i la telerealitat. El que podria haver estat una adaptació ‘barata’ –potenciant l’amor per atraure el públic Crepúsculo- se n’allunya amb un plantejament i una forma de rodar que converteix la cinta en una pel·lícula adulta que adapta una novel·la juvenil. Tot i això, la direcció peca d’una tendència al realisme amb un ús excessiu de la càmera a l’espatlla. Una combinació d’aquesta tècnica amb una forma de rodar més grandiloqüent i espectacular, ajudaria a ‘equilibrar’ el producte encara millor.

Però si una cosa és bàsica en aquests ‘jocs de la fam’ és Katniss Everdeen, la seva protagonista. Jennifer Lawrence, clau de l’èxit de la saga tal i com ho van ser en el seu moment els escollits per donar vida a Harry Potter i els seus amics, es passeja per pantalla amb una barreja de ‘xuleria’ i fragilitat que la converteix en una perfecta heroïna. Més enllà de Lawrence i el correcte paper de Josh Hutcherson com el seu company, el repartiment s’omple de grans noms en personatges secundaris –en la línia, altra vegada, de la fórmula Potter-. Tot i que cada un d’ells té el seu moment, la fredor del dictador Donald Sutherland o els extravagants Elizabeth Banks i Woody Harrelson contrasta amb la calma d’un Lenny Kravitz que podria semblar massa “pla”.

Una bona adaptació que es pren el seu temps per explicar la seva història i que si segueix en la mateixa línia en les properes entregues, promet pujar encara més el nivell.

Per Albert R. Dot / El Tot Mataró i Maresme · Cugat Comas

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *