Pel·lícula: La pesca del salmón en Yemen

La pesca del salmón en Yemen. Lasse Hallström. GB. 2012

 

L’argument:

Quan el govern britànic obliga un expert en piscicultura a supervisar la introducció del salmó al Iemen, aquest es veu obligat a treballar amb la jove representant de l’impulsor del projecte, un adinerat xeic.

  La dada:

“La pesca del salmón en Yemen” està basada en una novel·la del britànic Paul Torday.

 Diagnòstic:

Potser qui vegi que ‘La pesca del salmón en Yemen’ està dirigida per Lasse Hallström pensa que es trobarà davant d’una d’aquelles cintes ‘càlides’ i amb encant del director suec, a l’estil de títols com Chocolat o Las normas de la casa de la sidra. Tindrà raó i, a la vegada, no. Hallström s’enfronta a l’adaptació d’aquesta novel·la plena d’humor britànic amb el seu punt de vista, sí, però el material del que disposa provoca un xoc de ‘gèneres’ que acaba fent encara més surrealista el resultat final. Hallström funciona molt bé en totes aquelles escenes on pot ser ell mateix, aquelles on Ewan McGregor i Emily Blunt fan ‘jugar’ els seus personatges i fan creïble la seva relació. La història, precisament, d’aquest expert en pesca i aquesta assistent que es coneixen units per un extravagant projecte que els mou fora de la seva vida ‘normal’ és l’ànima d’una història que analitza, també, i com ja hem dit amb humor, la comunicació, la política o la fe i el destí.

Malauradament, tot i la ‘calidesa’ de la història de la parella central i el gran paper còmic de Kristin Scott-Thomas -com una despòtica cap de premsa del Primer Ministre- la cinta s’acaba perdent amb girs de guió que es perceben ‘forçats’ o, sobretot, en la seva raresa amb personatges i relacions -el protagonista i el seu ‘curiós’ matrimoni, per exemple- que la converteixen en una proposta ‘estranya’ que ha acabat en terra de ningú.

Per Albert R. Dot / El Tot Mataró i Maresme · Cugat Comas

TOTES LES NOTÍCIES