El  passat dilluns, 2 d’octubre, Pediatria dels Pirineus, Societat Cooperativa Professional, entitat de base associativa (EBA), va iniciar la seva activitat pediàtrica a les comarques del Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Alta Ribagorça, ampliant així l’activitat que des del 2009 està duent a terme a la comarca de l’Alt Urgell. L’activitat, encarregada pel Servei Català de la Salut, inclou l’atenció especialitzada de pediatria a l’Hospital del Pallars i l’atenció primària pediàtrica de les quatre Àrees Bàsiques de Salut (ABS Tremp, ABS La Pobla de Segur, ABS Pallars Sobirà a Sort i ABS Alta Ribagorça al Pont de Suert). Per poder prestar aquest servei, es compta amb els quatre professionals ja existents a les ABS (Dra. Alcover, Dra. Llusà, Dra. Hernández i Dra. Sepúlveda) i es contracten dos pediatres més (Dra. Troccoli i Dra. Toscani).
 
Pediatria dels Pirineus té com a objectiu un model assistencial pediàtric de proximitat, alta resolució i alta accessibilitat, tant pel que fa a l’activitat presencial com no presencial. A més, té com a soci l’Hospital Sant Joan de Déu (HSJD) que facilita la formació continuada dels professionals i el seguiment especialitzat dels nens i nenes en un centre amb alta tecnologia, donant suport a la consulta de casos clínics complexos entre professionals, en format presencial o telemàtic.
 
El projecte inclou la realització de sessions setmanals de formació amb connexió telemàtica amb la Unitat Maternoinfantil de l’Alt Urgell, així com emprar tots els protocols d’atenció assistencial neonatològics i pediàtrics de l’HSJD. A més, els professionals podran efectuar formació a l’HSJD, segons l’oferta formativa de la seva aula de pediatria, i també rotacions per les diferents especialitats, en funció de les seves necessitats.
 
Des del 2009, Pediatria dels Pirineus gestiona el servei d’atenció pediàtrica, tant d’atenció primària com especialitzada, en l’àmbit de les Àrees Bàsiques de Salut de l’Alt Urgell, on desenvolupa la seva activitat assistencial en el Centre d’Atenció Primària (CAP) de la Seu Urgell, al CAP d’Oliana i en els consultoris locals de Coll de Nargó i Organyà. A més, Pediatria dels Pirineus presta l’atenció especialitzada pediàtrica, neonatal i gineco-obstètrica a la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell, amb activitat d’hospitalització, parts, cirurgia ginecològica i obstètrica, consultes externes especialitzades i urgències.
 
Reconeixement a Pediatria dels Pirineus
 
El projecte assistencial de Pediatria dels Pirineus ha rebut el reconeixement del sector sanitari amb l’atorgament del Premi a la millor experiència en la 5a Jornada del Pla de Salut de Catalunya de l’any 2015, la Placa Josep Trueta 2016 al mèrit sanitari atorgada pel Govern de la Generalitat i l’acreditació del programa d’alta precoç postpart com a Bona Pràctica Clínica de mans del Ministerio de Sanidad.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada