Paul Richard Gallagher i Vives asseguren que mentre el poble ho vulgui el Coprincipat es mantindrà

missa-meritxell

Una  homilia especial amb la presència del secretari per a les Relacions amb els Estats del Vaticà, Paul Richard Gallagher, que en castellà ha oficiat paraules cap al poble andorrà i la seva fe que inscriu en “una història de salvació”. Gallagher ha assenyalat que la història, el passat i el present d’Andorra no es pot entendre sense la Mare de Déu de Meritxell. El bisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, ha valorat les bones relacions amb el Vaticà exemplificades amb la visita oficial del secretari per a les Relacions amb els Estats i la vigència del concordat que assegura que tindrà futur mentre el poble d’Andorra ho vulgui. En aquest sentit, Gallaguer ha assenyalat que l’entitat depèn d’un poble.

No hi ha debat sobre la forma d’estat. El secretari per a les Relacions amb els Estats del Vaticà, Paul Richard Gallagher, que ha oficiat l’homilia de la Festa de Meritxell ha assegurat que una entitat política depèn del seu poble i que si els andorrans decideixen mantenir-se com a Principat, aquest durarà “molts segles més”. No són les forces exteriors les que regiran la direcció del país, diu el representant del Vaticà a la Festivitat de Meritxell, que ha qualificat la d’Andorra com un poble cristià amb una fe històrica que obliga a viure en atenció als pobres.

En aquest sentit, per les converses que ha mantingut amb representants del país, el ministre d’Afers Exteriors del Vaticà no creu que l’avortament es trobi en l’agenda del Govern, i que en tot cas el debat depèn del poble d’Andorra. Per la seva banda, el bisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, després de l’homilia al Santuari de Meritxell ha recordat que la Santa Seu estima Andorra, i que el concordat consolida la figura del Principat “i mentre el poble ho vulgui el Coprincipat està acceptat”, sempre que els andorrans ho voldran, i ha de ser una “figura ben democràtica, lògicament”. El Copríncep ha recordat la necessitat de ser virtuosos i que la política afronti des de la unitat els reptes que necessita afrontar el país.

Aquestes declaracions han estat fetes després dels actes de la Festa de Meritxell, que ha reunit bona part de personalitats polítiques i socials del país, que en acabar l’homilia han volgut acostar-se a fer visita a la recentment inaugurada col·lecció de les prop de 1.300 bíblies que des d’aquesta passada setmana es troben al Santuari. Per altra banda, la cerimònia ha estat presidida per la nova imatge del cambril de la Mare de Déu, que ha beneit Gallaguer.

(Text i foto: ANA)

1 comentari

  1. Seria bo que paressim el debat de cambiar el model.
    Sense Coprinceps forts, en aquest mon global durem un telediari.
    M’agafa urticaria quan es parla amb lleugeresa de treure els Coprinceps, quina fortalesa te, la o les alternatives,
    Internacionalment parlan ?

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES