Els representants de la patronal i dels sindicats han insistit aquest divendres en la necessitat de reformar el Servei d’Ocupació per tal que esdevingui ‘una vertader lloc d’intermediació’ del mercat laboral andorrà. La reivindicació s’ha produït després de la reunió que han mantingut els agents socials i econòmics amb els ministres d’Interior i Justícia, Xavier Espot, i d’Educació i Joventut, Roser Suñé, en el marc de la Taula permanent per a la formació en el treball en la qual s’ha presentat el catàleg de cursos de formació.

Patronal i sindicats han coincidit aquest divendres en la necessitat que el Servei d’Ocupació es converteixi en una veritable eina d’intermediació per als empresaris que cerquen treballadors i per als assalariats que busquen feina.

El secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, ha declarat que en els darrers temps s’havia avançat amb el funcionament del Servei d’Ocupació, però que encara no s’utilitza prou per part de l’empresa privada, i per aquest motiu ha reiterat la necessitat de reformar-lo dotant-lo de les competències necessàries. Ubach demana que ‘totes les contractacions passin pel Servei d’Ocupació’, ja que en no produir-se emmascara la situació real del país

Josep Manzano, representant de la CEA, ha reconegut que encara falta camí per recórrer, i que és cert que des de l’empresariat no hi ha la inèrcia d’acudir al Servei d’Ocupació, tot i que cada vegada es va corregint més. Tot i això, Manzano ha recordat que en països com França o Espanya és obligatòria la inscripció al seu servei d’ocupació per part del treballador i també la contractació per part de l’empresari. El representant de la CEA ha manifestat que el Servei d’Ocupació hauria de ser ‘una veritable llotja d’intermediació’ on s’hi trobessin administració, empreses i treballadors.

Ubach i Manzano han fet aquestes declaracions a la sortida de la reunió de la Taula permanent per a la formació en el treball. Aquesta Taula, presidida pel ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, està formada pels agents socials -representants empresarials i sindicals- i compta també amb la presència de la ministra d’Educació i Joventut, Roser Suñé.

L’objectiu és consensuar propostes en el camp de la formació professional i la inserció laboral i en aquest marc ha estat en el que els ministres han presentat als agents socials el catàleg de cursos de formació, tant per als treballadors en situació d’atur que reben una prestació -i per tant estan obligats a realitzar-los- com per a la resta de persones inscrites al Servei d’Ocupació.

El ministre Espot ha explicat que el catàleg tracta de reorganitzar els cursos, clarificar-los i introduir-ne de nous ‘com a conseqüència del contest econòmic en què vivim’. El ministre també ha explicat que han tractat la possibilitat que ‘a part que des de la pròpia administració fem cursos, que puguem establir mecanismes de col·laboració i sinergia entre l’administració amb la CEA i la Cambra per fer cursos compartits’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada