cabirol

El departament de Patrimoni Natural ha informat del pre-alliberament aquest dilluns 20 d’abril d’una cria de cabirol (Capreolus capreolus) que un particular va recollir durant la primavera del 2014, avisant al Cos de Banders. Aquesta cria havia estat mantinguda temporalment al Centre de Recuperació de Fauna del Departament de Patrimoni Natural del Govern d’Andorra.

Segons han informat els responsables de Patrimoni Natural, Inicialment el cabirol es mantindrà en un terreny tancat cedit per un particular per tal de poder efectuar l’aclimatació al medi prèvia al seu alliberament definitiu.

D’altra banda, el passat dissabte els banders van portar al centre de recuperació de fauna una femella adulta de cabirol que havia patit un impacte d’un vehicle. Aquesta femella també ha estat alliberada amb l’altra cria de cabirol.

Patrimoni Natural ha aprofitat aquesta situació per recordar els consells en cas de trobar una cria d’animal a terra. Al maig-juny, les femelles de cabirol (Capreolus capreolus) i de llebre (Lepus europaeus) pareixen d’una a tres cries. Durant el dia, les cries estan amagades entre l’herba i els matolls i les mares van a amamantar-les regularment. No s’han de recollir ni tocar.

Si es troben les cries i es recullen, aquestes són condemnades a una mort segura, ja que mares les rebutjaran si es toquen i és molt difícil criar-les en captivitat. Patrimoni Natural remarca que no s’ha d’intervenir en aquests processos naturals.

També recorden que està prohibit per la Llei de tinença i de protecció d’animals molestar intencionalment la fauna salvatge, especialment durant el període de reproducció, de dependència i d’hibernació i capturar, prendre, transportar, vendre i comprar nius, ous i cries d’espècies de la fauna autòctona. Aquestes actuacions estan tipificades a la llei com a infraccions molt greus sancionables amb multes de 3.000,01 a 12.000 €.

Finalment, Patrimoni Natural recorda que els gossos que circulin per espais públics han de portar collar i anar subjectes amb una corretja o cadena i els gossos considerats perillosos han de portar morrió. D’aquesta manera s’evitarà també que els gossos puguin fer mal a les cries d’animals que puguin trobar.

Aquest és el vídeo del moment de l’alliberament: https://www.youtube.com/watch?v=_E8XL5Q8rxQ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada