El consell de ministres ha aprovat l’adjudicació dels treballs de neteja, poda i desbrossa de la vegetació de diferents rius i torrents. Dues empreses es faran càrrec dels treballs per un import total de 51.485 euros.

En total es procedirà a la neteja de 26 trams amb una longitud total de 18 kilòmetres en els tres mesos de durada dels treballs. L’objecte és reduir la vegetació que pot obstaculitzar la correcta circulació de l’aigua en cas d’avingudes importants i, a la vegada, mantenir l’equilibri ecològic dels rius i afavorir un bon desenvolupament de la vegetació de ribera.

Es procedirà a talar i retirar els arbres secs, malalts o morts que es situïn a la llera o en zones on pugui obstaculitzar la correcta circulació de l’aigua. Aquestes actuacions seran puntuals i localitzades. També es recollirà tota la fusta morta.

De manera puntual s’haurà de realitzar una poda i desbrossa de la vegetació arbustiva en les zones on es consideri la presència d’una densitat de vegetació excessiva o que es consideri adequat el seu control.

Patrimoni Natural ha posat un especial èmfasi en les plantes de l’espècie Buddleja davidii, qualificades d’invasores. Les plantes d’aquest espècie s’hauran de tallar totes i integralment, deixant només la soca aixafada o triturada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada