cabirol
El departament de Patrimoni Natural ha fet un recordatori de les accions a seguir en cas de trobar una cria d’animal a terra, explicant la importància de no recollir els animals en els casos en què aquests es troben en bones condicions, tot i el que pugui semblar a primera vista.

 En aquest sentit, Patrimoni Natural assenyala que passejant pel bosc o la ciutat podem trobar un pollet a terra que hagi caigut del niu o que hagi saltat per volar abans d’hora. En aquest sentit, afirmen que normalment, els progenitors de l’au caiguda la tenen localitzada i l’alimenten.

D’altra banda, al juny, les femelles de cabirol (Capreolus capreolus) i de llebre (Lepus europaeus) pareixen d’una a tres cries. Durant el dia, les cries estan amagades entre l’herba i els matolls, i les mares van a amamantar-les regularment.

Els responsables de Patrimoni Natural indiquen que no s’ha d’interferir en aquests processos naturals, de manera que en cas de trobar les cries i recollir-les, en molts casos “les condemnem a una mort segura, ja que és molt difícil criar-les a casa i les mares les rebutjaran si les toquem”. En aquest sentit, davant de qualsevol dubte, es recomana contactar amb Patrimoni Natural (875700) o amb el cos de Banders (al telèfon directe 148)

D’altra banda, els tècnics recorden que està prohibit per la Llei de tinença i de protecció d’animals molestar intencionalment la fauna salvatge, especialment durant el període de reproducció, de dependència i d’hibernació, i capturar, prendre, transportar, vendre i comprar nius, ous i cries d’espècies de la fauna autòctona. Aquestes actuacions estan tipificades a la Llei com a infraccions molt greus sancionables amb multes de 3.000 a 12.000 €.

D’altra banda, Patrimoni Natural també recorda que els gossos que circulin per espais públics han de portar collar i anar subjectes amb una corretja o cadena, mentre que els gossos considerats perillosos han de portar morrió. D’aquesta manera també s’evita que les mascotes facin mal a les cries d’animals que puguin trobar o a tercers.

Per a més informació, podeu dirigir-vos al Departament de Patrimoni Natural del Govern o al Cos de Banders.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada