Patricia Rayo Pourbaix guanya el primer premi del RECcrea amb ‘Obre els ulls’

Foto ANA

L’alumna del col·legi Sagrada Família, Patricia Rayo Pourbaix, s’ha imposat en el tercer Concurs de curtmetratges RECcrea, organitzat pel Servei de Política Lingüística i l’Associació Ull Nu amb el suport de Pyrénées Andorra i Ràdio i Televisió d’Andorra. Segons el jurat, el film guanyador, Obre els ulls, destaca per l’originalitat en l’ús del llenguatge audiovisual i la reflexió sobre la crisi de valors en la societat actual.

En un acte celebrat aquest vespre al Fòrum de la FNAC, la guanyadora ha rebut de mans de la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, un val de compra de 700 euros per a Pyrénées Andorra. En segon lloc (val de 500 euros) han quedat Vanessa da Costa, Aina Garcia i Clara Mateu, del Liceu Comte de Foix, amb Dia d’examen. El tercer premi (300 euros) ha estat per a Laura Borges Botelho, Laia Cardús Estragués, Anaïs Célié Porqueres, Geòrgia Cervós Noguer i Maria da Cruz Carrasco, també del Liceu, pel curtmetratge Devil.

Dels 22 treballs presentats en aquesta quarta edició del RECcrea, en què han participat prop de 70 alumnes de 3r i 4t de segona ensenyança dels tres sistemes educatius, el jurat en va seleccionar tretze com a finalistes. Els seus autors (una quarantena) han rebut un diploma i un obsequi.

Al final de l’acte s’han projectat els tres curtmetratges guanyadors, que es podran veure pròximament a Andorra Televisió i es presentaran fora de concurs en el marc del Festival de cinema emergent Ull Nu 2019.

El quart RECcrea ha comptat amb dos fases formatives: el novembre passat el guionista Albert Galindo va oferir sessions explicatives als centres escolars per orientar els alumnes en l’elaboració dels textos, i al llarg del curs l’Associació Ull Nu va assessorar-los en la creació dels curts, que segons les bases han de ser de ficció, de temàtica lliure, en llengua catalana i no poden durar més de vuit minuts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada