Passos de vianants unificats i antilliscants a totes les parròquies

En el marc de la campanya “missió zero accidents”, la taula de Mobilitat ultima els darrers detalls d’un reglament que servirà per unificar les normes de senyalització dels passos de vianants.

L’objectiu és reduir la pintura i que aquesta sigui d’una qualitat antilliscant excel·lent. El 95% dels passos de vianants del país són potestant dels comuns. El cap d’àrea de Mobilitat, Jaume Bonell, assegura que són “mesures per protegir el vianant per garantir la seguretat i també per als conductors perquè quan menys pintura tinguem a la carretera i de més qualitat, major grau d’adherència tindrem”.

Comencen les accions dirigides a les motos

Segons informa RTVA aquest dilluns s’inicien algunes de les accions de la campanya, adreçades a vehicles de dues rodes, amb espots que pretenen conscienciar.
En el cas de les motocicletes, es divideix en diverses accions, com revisions gratuïtes a l’ITV fins al 29 de setembre, xerrades per a joves entre 14 i 16 anys sobre els riscos que pot comportar circular incorrectament i des de l’ACA es faran cursos de conducció segura amb moto.

El secretari general de l’entitat, Antoni Sasplugas, recorda que cal enderrocar els tòpics que assenyalen els més joves com els principals causants d’accidents de moto. En un dels espots que han presentat es dirigeixen a les persones “d’una certa edat que porten moto de gran cilindrada”. “Volem alertar que no és un joc de nens i que la conducció imprudent et port portar a un accident moltes vegades mortal”.

La campanya de seguretat viària s’allargarà fins al 2021 i en aquest primer any es dedicarà a conscienciar sobre els perills que comporta circular amb vehicles de dues rodes.

L’any següent l’objectiu serà millorar la seguretat en el trànsit d’automòbils i l’últim any, als vianants.

TOTES LES NOTÍCIES