Passejar per la muntanya

passejades-muntanyaEls passejos a peu per la muntanya es poden fer en família, fins i tot amb nens. Però cal seguir una sèrie de precaucions quan els nens són petits, com per exemple, començar amb recorreguts curts i fàcils, si és possible al matí.

S’ha d’evitar l’hora de la migdiada, ja que és molt incòmode per als nadons anar a les motxilles portanadons.A partir dels 4 anys i fins als 7, l’escalada o la bicicleta ja són formes més adequades d’integrar-se en l’entorn de la muntanya. El millor a aquesta edat és que el nen visqui aquestes pràctiques esportives com un joc que pot compartir amb nens de la seva edat i amb els seus pares.

Els pares que volen treure a la muntanya els seus fills d’entre 3 i 7 anys han de saber transformar un passeig en una successió contínua d’activitats i jocs a la natura, perquè els infants no avorreixin. Haureu d’intentar que els jocs i les activitats siguin variats, que ajudin a relaxar-vos, que ajudin el nen a descobrir la natura i que tinguin un caràcter esportiu i d’aventura.La majoria de les activitats a la muntanya es poden practicar a partir dels 7 anys.

El millor és començar sempre pel més simple, i per això n’hi ha prou a proposar reptes d’escala reduïda. Per iniciar un nen a l’escalada n’hi haurà prou amb una paret de 5 metres d’altura.

Per Redacció / Tot Sant Cugat