Pascual-Leone reflexiona sobre com els reptes poden ajudar a exercitar el cervell i prevenir malalties

pascual-leoneEl doctor Álvaro Pascual-Leone parlarà, en la seva conferència d’aquest dimarts a les 19 hores a MoraBanc, sobre com els reptes poden ajudar a exercitar el cervell, i això pot servir de prevenció i cura per als símptomes d’algunes malalties. En la conferència Guiant el cervell per promoure la salut, Pascual-Leone explicarà que tenint en compte el que necessita cada individu, alguns comportaments, com estudiar idiomes, fer exercici físic o fins i tot menjar adequadament, poden promoure la plasticitat del seu cervell, és a dir, la seva flexibilitat. Això, acompanyat de les tècniques d’estimulació no invasiva d’injeccions d’electricitat en punts determinats, s’utilitza ja a molts països per ajudar a sortir de depressions, per recuperar-se d’un infart, o fins i tot per prevenir alguns símptomes del Parkinson o l’Alzheimer.

La seu de MoraBanc acull aquest dimarts a les 19 hores la conferència del doctor Álvaro Pascual-Leone que parlarà sobre com es pot donar eines al cervell per guiar-lo cap a la salut, evitar malalties o rectificar certs símptomes. La directora de Màrqueting de MoraBanc, Mireia Maestre, ha explicat que amb aquesta xerrada ‘moltes persones es podran sentir identificades’ i obtindran eines que podran fer servir.

El doctor ha indicat que durant la seva conferència parlarà de com el cervell permet conèixer el món exterior però també el món interior. Al llarg de la vida, però, el cervell canvia i Pascual-Leone explica que cal afavorir la seva capacitat de flexibilitat, la seva plasticitat, perquè pugui fer front i trobar el camí adequat quan la persona té una malaltia.

Alguns dels exemples dels que parlarà Pascual-Leone són comportaments tan simples com tenir una alimentació adequada o fer exercici físic. El que explica és que segons cada individu és diferent el que li pot convenir per exercitar el seu cervell, segons si li suposa un repte. Per exemple, jugar a un vídeojoc pot augmentar la plasticitat del cervell d’una persona de 80 anys perquè no ho ha fet mai i s’hi ha d’esforçar, però en canvi, per a un jove que hi juga cada dia no aporta aquests beneficis.

Actualment, ja es treballa en aquesta línia de guiar el cervell, i mèdicament el doctor explica que s’ajuda a estimular el cervell mitjançant una ‘estimulació no invasiva’ que consisteix en injectar electricitat en camps electromagnètics concrets. L’avantatge és que no comporta efectes secundaris, però el repte és trobar els punts concrets que cada individu necessita que s’estimulin.

Pascual-Leone explica que ja s’apliquen aquestes tècniques sobretot per ajudar els pacients a sortir de depressions profundes, i que als Estats Units ‘cada dia surten d’una depressió entre 20 i 30 persones per aquesta tècnica’. A més, en malalties com l’Alzheimer, el Parkinson, o fins i tot per recuperar-se d’un infart, també pot tenir efectes positius.

Totes aquestes eines les explicarà el doctor, amb reconeixement mundial en aquest camp, a les 19 hores a MoraBanc. Aquesta conferència és possible gràcies a la col·laboració de MoraBanc amb Advance Medical, que ofereix als clients de l’entitat l’opció de tenir una segona opinió mèdica en malalties greus, tal com ha explicat el seu representant, Carles Nueno. En vuit anys de treball al país ja hi ha hagut al voltant del miler de pacients que han pogut beneficiar-se de segones opinions d’experts mundials sense necessitat de desplaçar-se.

TOTES LES NOTÍCIES