Pas enrere dels Liberals en el suport a la llei de competències i transferències


El sí dels liberals a la llei de competències i transferències “no és tan rotund” com fa unes setmanes. Estan a l´espera dels informes del Govern sobre la constitucionalitat dels projectes. Amb aquests, i segons com quedin les lleis després de les esmenes, Liberals decidirà la seva posició. N´ha presentat quatre per donar més pes als comuns en la cessió de terrenys.

Els liberals fan un pas enrere amb la llei de competències i transferències i ja no asseguren el seu suport al Govern. Actualment estan analitzant l’informe demanat pel comú de Sant Julià i esperen els informes del Govern que el contrastin i donin garanties de constitucionalitat als textos. Per aquest motiu el president suplent del grup parlamentari liberal, Jordi Gallardo, diu que ara “no és un sí tan rotund”. Volen “ser prudents i esperar la documentació”.

Per la seva banda, el grup ha presentat quatre esmenes a la llei de competències amb l´objectiu de garantir el pes dels comuns en la cessió de terrenys.

Els liberals volen establir que el Govern hagi d´anunciar quins són els seus plans urbanístics i projectes d´interès nacional a principi de legislatura per “intentar donar resposta a aquest neguit d’alguns comuns que, amb la cessió gratuïta, veien que depenent de la infraestructura que el Govern volgués ubicar es podia crear cert malestar o rebuig”.

Si hi ha diferència d’opinions, estan d’acord que sigui el Consell General qui prengui la decisió; això sí, per doble votació, de la llista territorial i de la nacional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *