‘Parlem de Fira’, nou cicle de xerrades dedicades a la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell

Aquesta setmana s’inicia una nova activitat relacionada amb la Fira de Sant Ermengol que s’inclou en la programació prèvia a aquest important esdeveniment mil·lenari que se celebra el tercer cap de setmana de cada mes d’octubre a la Seu d’Urgell.

Enguany la Fira de Sant Ermengol ofereix el nou cicle de xerrades i tastos ‘Parlem de Fira’ que tindrà lloc a l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la capital alturgellenca. La proposta arrencarà aquest pròxim dimecres 3 d’octubre, a les vuit del vespre, amb la xerrada que porta per títol ‘Afinem els sentits. Com gaudir al màxim un tast de formatges’, a càrrec de Josep Balcells.

El cicle seguirà el dimecres 10 d’octubre, a les vuit del vespre, amb la conferència ‘Per Sant Ermengol la fira es mou! 1.000 anys de fires a la Seu d’Urgell’, que protagonitzaran Pau Chica i Pilar Aláez.

Xerrades-tastos

El ‘Parlem de Fira’ també inclou un parell de xerrades-tastos tant de formatges com de productes ecològics. El primer es realitzarà el dissabte 13 d’octubre, a un quart de nou del vespre, amb un tast de formatges guanyadors de l’edició de la Fira de Sant Ermengol 2017. L’activitat serà conduïda per Eugeni Celery.

La darrera proposta d’aquest cicle la protagonitzarà la xerrada-tast sobre els beneficis per a la salut al consumir productes ecològics que anirà a càrrec d’Ivet Ribot Domènech, dietista i nutricionista de l’Hospital de Cerdanya, i docent del Màster de Nutrició i Salut de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Val a dir que aquesta xerrada-tast forma part del Pla de Treball de Transferència Tecnològica del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya.

TOTES LES NOTÍCIES