Pallàs suma el seu 9è podi des de l’estiu

Carmina Pallàs va aconseguir cinc podis entre agost i setembre a Sudamèrica (quatre tercers llocs i un segon), i des que ha començat la temporada a Europa ja en són quatre més (3a a un gegant a Geilo, un segon lloc a Pal i un tercer a Arcalís, tots dos eslàlom), afegint el d’avui a Claviere (Itàlia), on ha estat segona en l’eslàlom del Trofeu Lauretana corresponent al Nacional Júnior del país transalpí. En total, 9 podis des de l’estiu per a ella.

Pallàs ha estat avui segona a Claviere amb un temps de 1.28.65, a 1.04 de la vencedora, la italiana Valentina Eydallin (1.27.61). L’andorrana ha estat la segona també en les dues mànegues, a 0.85 i 0.19 de la vencedora, respectivament. Tercera en el podi ha estat la italiana Alessia Lava, a 2.18 de la seva compatriota.

Per la seva part, Sara Raméntol, que era quarta després de la primera mànega, no ha pogut finalitzar la primera.

Precisament Raméntol va protagonitzar la cursa del dia anterior, ahir dissabte. Es tractava d’un altre eslàlom dels Nacionals Júnior d’Itàlia, on l’andorrana va ser cinquena amb 1.33.2, a 3.01 de la vencedora, que va ser la italiana Carola Gardano amb 1.29.31. Així mateix, en aquesta mateixa cursa Cande Moreno va acabar 10a amb 1.35.98, a 6.67, mentre que Clàudia Mijares no va finalitzar la segona mànega.

 

Alpí: Entrenaments de la Copa d’Europa de descens a Kitzbuehel

La Meca de l’esquí de velocitat, Kitzbuehel (Àustria), acull  la Copa d’Europa de descens. Ahir la nevada va impedir que se celebrés el primer entrenament oficial, però avui sí que ha pogut disputar-se. El millor andorrà ha estat Kevin Courrieu, 48è a 3.00 segons.

Courrieu ha estat 48è amb un crono de 1.27.62, a 3.00 del vencedor, que ha estat l’austríac Daniel Danklmaier, amb 1.24.17. Marc Oliveras ha estat 60è amb un temps de 1.27.62, a 3.45, mentre que Matías Vargas ha acabat en la 78a plaça, amb 1.29.32, a 5.15 del vencedor.

Max Tissot, entrenador: “La pista està molt bé, amb alguns bonys en alguns revolts, però només en la part alta. La resta està bé. Han esquiat més o menys bé. Bé de línies, però manca una mica d’atac en l’esquí, però suposo que no és fàcil fer-ho quan és el teu primer Kitzbuehel”.

Demà es disputa la prova de la Copa d’Europa.

Text i foto: FAE