Pallàs i Moreno agafen experiència a la WC de velocitat

Carmina Pallàs i Cande Moreno han estat els últims dies a la Copa del Món de velocitat de Val d’Isère en un procés d’aprenentatge i per agafar experiència.

Avui ha estat el torn en el supergegant per a Moreno, que  no ha pogut finalitzar la mànega. La victòria ha estat per a l’austríaca Anna Veith amb 1.05.77

Simon Bastelica, entrenador: “Ha sigut una primera experiència en Copa del Món de velocitat per a les dues. Dos DNF però bona actitud i compromís per part de les dues. Això serà positiu de cara al futur”.

Alpí: Gutiérrez, 7a a la general de la Copa d’Europa d’eslàlom

Mireia Gutiérrez és ja al top10 de la classificació general de la Copa d’Europa d’eslàlom, després de la segona posició que va obtenir ahir dissabte en la prova del paral·lel disputada a l’estació italiana de Kronplatz. L’andorrana és ara 7a amb 98 punts.

Gutiérrez va ser segona dissabte després d’una jornada rodona en què va anar guanyant totes les rondes contra les seves rivals. Finalment, en la ronda final va acabar en el podi just per darrere de la vencedora, que va ser la suïssa Aline Danioth. El podi el va completar la sueca Magdalena Fjaellstroem.

D’aquesta manera, l’esquiadora andorrana se situa en la classificació general en la 7a posició amb 98 punts. Just per davant, en la 6a plaça, es troba la sueca Fjaellstroem amb 105. El top3 està format per l’austríaca Katharina Gallhuber, amb 200 punts, que és primera; la segona, Marina Wallner (Alemanya), amb 160 punts; i la tercera, la suïssa Aline Danioth, amb 155.

La pròxima cita de la Copa d’Europa d’eslàlom femení és a Zell am See (Àustria), els dies 13 i 14 de gener. Després, el calendari portarà la competició a Melchsee Frutt (Suïssa) el 25 i 26 de gener, Bad Wiessee (Alemanya), el 17 i 18 de febre, i Soldeu-El Tarter (Andorra) del 12 al 18 de març.

Alpí: Verdú, al gegant de la Copa del Món d’Alta Badia

Avui s’ha disputat la Copa del Món de gegant a l’estació italiana d’Alta Badia, amb Joan Verdú a la sortida.

L’andorrà ha quedat fora en la primera mànega. Verdú ha comés una petita errada al principi de la mànega, però després ha reaccionat bé i ha corregut bé, amb bon ritme i fent bons revolts. En la part del mur se li ha complicat l’esquí i ha començat a agafar una mica tard les línies, fins  que ha acabat fent un interior i no ha pogut finalitzar.

Fons: Esteve, 56è a la WC de Toblach i Vila 13a a l’OPA de St Ulrich

Irineu Esteve ha disputat avui la segona jornada de la Copa del Món de Toblach, a Itàlia. Ho ha fet a la prova de 15km clàssics persecució. Així mateix, Carola Vila ha corregut a St Ulrich els 10km mass start de la Copa d’Europa (OPA).

En la Copa del Món de Toblach, Esteve ha finalitzat la prova dels 15km clàssics persecució en la 56a posició amb un temps de 37.25,1, això és a 3.54,0 del vencedor, que ha estat el noruec Johannes Hoesflot Klaebo, amb 33.31,0. La prova l’han disputat 83 corredors.

Per la seva part, a la prova del 19km mass start de l’OPA júnior de St Ulrich, Vila ha finalitzat en la 13a posició entre les 44 corredores que han competit. L’andorrana ha marcat un temps de 30.41,4, això és amb +47,1 de la guanyadora, que ha estat l’alemanya Anna-Maria Dietze, amb 29.54,3.