Pallarés exposa el procés d’adaptació de l’Administració general en el XXV Congrés Internacional del CLAD

Pallarès en una fotografia de família del XXV Congrés Internacional del Centre llatinoamericà de l'Administració per al Desenvolupament
Pallarès en una fotografia de família del XXV Congrés Internacional del Centre llatinoamericà de l’Administració per al Desenvolupament. Foto: SFG

La ministra de Funció Pública i Simplificació de l’Administració, Judith Pallarés, acompanyada de la secretària d’Estat, Lara Vilamala, ha participat avui al XXV Congrés Internacional del Centre llatinoamericà de l’Administració per al Desenvolupament (CLAD), que se celebra de manera semipresencial a Lisboa, sota el títol “Innovació i desenvolupament sostenible”. Pallarés ha exposat el procés d’adaptació que l’Administració general ha dut a terme durant la crisi sanitària posant en relleu les oportunitats de racionalització que el context actual ofereixen en els processos de treball.

Durant la seva intervenció, la ministra ha explicat l’experiència de la posada en funcionament del telèfon d’informació 188, un servei que es va nodrir de treballadors públics de diferents departaments i que va utilitzar el 78% de la població. Així, Pallarés ha explicat com es va estructurar aquest servei que va aportar un plus de proximitat amb la població i que representa un exemple claríssim d’optimització i racionalització dels recursos públics.

Al Congrés participen anualment ministres i secretaris d’Estat responsables de les polítiques públiques en qüestió, així com parlamentaris, investigadors i docents universitaris i d’institucions especialitzades, consultors així com funcionaris públics. En les diferents ponències s’intercanvien i debaten experiències al voltant de la modernització de l’administració i la gestió dels assumptes públics en els països d’Iberoamèrica i el Carib.

Durant la seva estada, tant la ministra Judith Pallarés, com la secretària d’Estat, Lara Vilamala, han mantingut reunions amb els seus homòlegs a Portugal, la ministra de Modernització de l’Estat i l’Administració Pública de Portugal, Alexandra Leitão, i la secretària d’Estat, Fàtima Fonseca, per tractar diferents àmbits de les relacions bilaterals i la cooperació existent entre els dos països.

TOTES LES NOTÍCIES