Va ser en 1985 quan va néixer un dels programes més famosos de la història de la informàtica. Paint va arribar amb la primera edició de Windows, en la seva versió 1. Uns 34 anys més tard el programa estava a punt de desaparèixer, no obstant això, segons ha anunciat el programador sènior del sistema operatiu, l’actualització de Windows 10 de maig continuarà comptant amb el famós programa.

Segons relata PortalTic, la polèmica en relació a Paint està oberta des de 2017. Va ser des de llavors que Microsoft va deixar de treballar en les actualitzacions de l’aplicació en considerar-la obsoleta i va anunciar que després de Windows 10 Paint deixaria d’existir. Després l’empresa va matisar que estaria disponible de forma gratuïta a la botiga de Microsoft.

D’aquesta manera sembla que Paint, un clàssic en els primers sistemes operatius de Windows seguirà un temps més. De moment l’empresa ja li va buscar un substitut en 2017 quan va crear Paint 3D, una eina que permet crear objectes tridimensionals.

Sens dubte la funció de Paint en un món com l’actual és bastant pobre; més amb totes les opcions gràfiques que tenim al nostre abast. Es tracta doncs, d’una cosa més nostàlgica, una paraula a la qual en les Noves Tecnologies estem poc acostumats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada