Els ciberatacs són una realitat que cada vegada preocupa a un nombre més gran de persones. En els últims anys les amenaces virtuals han augmentat de forma exponencial i per aquest motiu 34 grans companyies del sector tecnològic han decidit prendre cartes en l’assumpte.

Sota un acord que rep el nom de CYBERSECURITY Tech Accord, empreses com Microsoft, HP, Facebook, Nokia, Trend Micro, Oracle o Cisco han decidit treballar de forma conjunta per protegir els seus clients de les amenaces virtuals.

Així, les companyies que han signat l’acord es comprometen a compartir eines per protegir els seus clients i a unir forces per comprometre a no facilitar dades als governs perquè aquests puguin llançar els seus propis ciberatacs. D’altra banda, el pacte també es compromet a donar suport als desenvolupadors que fan servir tecnologia d’aquestes empreses perquè puguin protegir-se.

Resulta curiós que no sigui fins al dia d’avui que s’hagin començat a prendre accions al respecte. D’alguna manera, fins que les grans firmes no han patit en pròpia pell els atacs en línia no han decidit donar aquest interessant pas cap endavant. Es podria preguntar-se en quina manera es beneficiaven abans dels atacs que els seus rivals comercials patien. Així mateix, sembla que fins que el focus mediàtic no s’ha centrat en companyies com Facebook i el seu escàndol en el cas Cambridge Analytica, no s’ha actuat en favor dels usuaris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada