L’OMS recomana l’envelliment actiu. Quina millor forma de fer-lo efectiu, que defensant de forma activa el manteniment del sistema de pensions, començant per no acceptar les retallades, que suposen una clara manca d’adequació a l’augment del cost de la vida.
 
Davant de l’actual afirmació, que les properes generacions viuran pitjor que les precedents, se’ns fa difícil continuar enganyant als nostres néts, prometent-los que si estudien fort i tenen una carrera, viuran millor, la qual cosa només podrà ser veritat per a una petita minoria, mentre que la resta, passaran a formar part de la nova classe social del precariat.
 
Els nostres néts però, no seran els culpables de viure pitjor, serem nosaltres per haver-ho consentit, sense haver fet res per evitar-ho. Creiem que una postura activa i digna per cercar solucions, podria passar per la proposta sènior, d’un pacte intergeneracional de joves i sèniors, tal com es pot veure en el document: http://portalpremia.net/arxius/pacteintergeneracional.pdf.
 
La possible acceptació d’aquest pacte, suposa una clara implicació, sobretot per al col·lectiu sènior, que es podria convertir en inviable, en el cas de no donar-se, la qual cosa cal descartar, si tenint en compte l’activisme positiu, posat en evidencia en l’actual lluita per les pensions.
 
Donat el caràcter intergeneracional i multidisciplinari de la proposta, agrairíem la seva divulgació en el món educatiu, als equips docents, alumnes i als seus familiars més propers, als mitjans de comunicació, així com també a la resta de la societat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada