duanaLa Direcció del Departament de Tributs i Fronteres i el Sindicat de Funcionaris de Duana han acordat, en una reunió celebrada aquest dimarts al matí, els serveis mínims en vistes a la jornada de vaga convocada per dijous vinent.

La voluntat del Govern ha estat des de l’inici garantir la lliure circulació i l’entrada i sortida del territori nacional de persones i mercaderies, tal i com proclama l’article 21 de la Constitució.

Les dues parts han pactat que el despatx de mercaderies no s’interromprà amb tres agents dedicats a la frontera amb Espanya i dos a la frontera amb França. La trobada ha servit igualment per garantir el servei a l’Oficina de tramitació i atenció al públic de la baixada del Molí amb tres efectius i per fixar que els despatxos de duana de correus comptaran amb un agent cadascun.

Les dues parts també han acordat que la Direcció General es reservi el dret a activar un procediment d’emergència si és dóna una situació de necessitat imperiosa, una demanda en la que havia insistit el cap de Govern, Antoni Martí, per assegurar la fluïdesa en els punts fronterers.

Aquestes disposicions seran aprovades pel Govern en la sessió de demà dimecres, que començarà excepcionalment a les vuit del matí, via el corresponent decret i publicades al Butlletí Oficial de manera immediata per donar-hi publicitat.

La Direcció del Departament de Tributs i Fronteres ha iniciat els contactes amb l’Associació de transportistes i els transitaris per informar-los de la vaga i els serveis mínims pactats i ha aconsellat reduir al màxim el despatx de mercaderies durant la jornada. Informarà igualment durant la jornada de dimecres els administradors de les duanes espanyola i francesa i les direccions de la Poste i Correos.

Text: Govern d’Andorra

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada