lleure-seuL’Oficina Jove de l’Alt Urgell ha programat novament el ‘Pack Lleure’ que consta d’un total de 5 cursos d’educació en el lleure per aquest any 2014. En aquesta quarta edició del programa hi ha previstes prop de 200 hores de formació específica del món de lleure.

Els cursos que s’ofereixen dins del programa Pack Lleure són de monitor de lleure; intel·ligència emocional; joc, joguina i lleure; premonitor de lleure i coordinador de menjador; i càpsules formatives.

La regidora de Joventut de l’ajuntament de la Seu, Meritxell Planes, n’ha remarcat al respecte que “representa una sortida més per als i les joves a l’hora de poder trobar feina i estar formats en l’educació en el lleure, ja que tant a l’estiu com a la resta de l’any molts casals, colònies, escoles o moviments educatius necessiten directors, monitors i pre-monitors formats”.

El curs de monitor de lleu tindrà lloc els dies 22, 23, 29 i 30 de març; i 5, 6, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 26 i 27 d’abril. Consta d’un total de 105 hores presencials i 45 hores a distància. Els horaris matinals seran de nou a dues del migdia; a les tardes de les tres a les vuit del vespre; i els diumenges de nou del matí a tres de la tarda. El preu de la inscripció és de 255 euros (275 euros per als no empadronats a l’Alt Urgell). Les inscripcions es poden fer a la mateixa Oficina Jove de l’Alt Urgell. El curs va adreçat a partir dels 18 anys. Les places són limitades.

Pel que fa al curs de premonitor es realitzarà els dies 14, 15, 16 i 17 d’abril, amb un total de 16 hores presencials i 4 hores a distància. Els horaris seran matins: de dos quarts de deu del matí a dos quarts de dues del migdia. Inscripcions obertes a la mateixa Oficina Jove. El preu és de 38 euros (40€ per als no empadronats a l’Alt Urgell). El curs va adreçat a joves a partir dels 16 anys.

També tindran lloc durant l’any tres cursos monogràfics de 20 hores. Els cursos són sobre pautes educatives i esports (16, 17, 23 i 24 de maig) i té un cost de 67€ (80 € per joves no empadronats a l’Alt Urgell); de primers auxilis i infants gratuït (27, 28 i 29 de juny); i de monitor de menjador (19, 20, 26 i 27 de setembre) que costarà 67 € (80€ per joves no empadronats a l’Alt Urgell).

Els tres cursos monogràfics estan adreçats a partir dels 18 anys.

El Pack Lleure 2014 ofereix com a novetat càpsules formatives de 5 hores per treballar temes concrets sobre necessitats que tenen monitors o treballadors del lleure quan porten a terme la seva activitat.

Concretament es portaran a terme 4 càpsules formatives entre els mesos de maig a juny i 4 càpsules formatives més al llarg de la tardor. Cada càpsula té un cost de 10 euros.

Respecte a aquesta novetat formativa, la regidora Meritxell Planes afegeix que “considerem que era important poder oferir més varietat de temes formatius i més accessibles, ja que tothom té moltes hores ocupades i no és fàcil poder destinar gaire dies i hores. D’aquesta manera es dóna opció a una gran majoria de persones poder formar-se”.

La regidora de Joventut del Consistori urgellenc també ha remarcat que la Seu d’Urgell i la comarca són uns dels territoris més formades en el lleure.

Tot el professorat dels cursos de monitors, premonitors i les càpsules formatives són persones de la comarca, és a dir, joves amb el títol de directors que fan de professors als cursos.

Joves de Sant Julià de Lòria

Cal destacar també que gràcies al conveni existent en matèria de joventut entre l’Ajuntament urgellenc i el Comú de Sant Julià de Lòria, els joves lauredians que vulguin fer alguna d’aquestes formacions en el lleure gaudiran del mateix preu que els joves empadronats a la comarca de l’Alt Urgell.

Aquest programa de cursos d’educació en el lleure compta amb la col·laboració dels serveis de formació de la Fundació Escolta Josep Carol-Escola Forca.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada