Òscar Ribas va declarar pel cas Pujol

oscar-ribas

Òscar Ribas, excap de Govern i president honorari d’Andbank, va declarar al febrer davant el jutge espanyol José de la Mata pels comptes dels Pujol.

Així ho ha confirmat el mateix Ribas. El jutge de l’audiència espanyola De la Mata i la fiscal anticorrupció es van desplaçar a Andorra on van prendre diverses declaracions en presència de la batlle.

El 2015 la Batllia va acceptar la comissió rogatòria enviada per la justícia espanyola per conèixer en detall els comptes que l’expresident català i la seva família havien tingut a Andbank i BPA.

En el marc de les recerques relacionades per  l’anomenat cas Pujol, el jutge central d’instrucció número 5 de l’Audiència Nacional, José de la Mata, la tinent fiscal anticorrupció Belén Suárez i el fiscal Fernando Bermejo es van desplaçar a Andorra els passats dies 18 i 19 de juliol per interrogar al primer accionista de Andbank, Manuel Cerqueda, i a qui va ser president de la Banca Reig (antecessora de Andbank) i cap de Govern d’Andorra, Oscar Ribas Reig, segons publica avui el mitjà El español.

Jutge i fiscals els van prendre declaració per conèixer el veritable abast i el grau de solvència de la carta signada de puny i lletra per l’expresident català Jordi Pujol per la qual es feia responsable i amo dels diners dels comptes de la família en aquesta entitat bancària.