ordeigEl grup municipal del PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha presentat, a través del Diputat Òscar Ordeig, una proposta Parlamentària per evitar el tancament de la sala de comandament del Pirineu Occidental dels Mossos d’Esquadra, ubicada a la Seu.

Després que s’aprovés per unanimitat al Plenari de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell el posicionament contrari al tancament programat per la Generalitat de Catalunya, després de gairebé 20 anys des de la creació de la Regió Policial.

D’aquesta manera, el portaveu del grup del PSC-Progrés, Òscar Ordeig, va demanar a l’Alcalde Batalla fer un front comú per defensar aquest servei públic al Pirineu des del Parlament de Catalunya, mantenint el sentit del vot.

Progrés recorda que fa algunes setmanes el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya va decidir eliminar la Sala de Comandament de la Regió Policial Pirineu Occidental i traslladar-la a la Regió Policial de Ponent. Aquesta decisió es va prendre sense informar al territori, per la qual cosa, no s’han pogut conèixer ni valorar les conseqüències adverses que se’n poden derivar.

Progrés afirma que aquesta decisió afecta molt negativament al Pirineu, ja sigui pels llocs de treball afectats, com per un nou allunyament de la presa de decisions de les administracions públiques.

La cohesió social i econòmica de les comarques pirinenques depenen, en part, de la descentralització territorial i de la implantació gradual de serveis, principalment dels que depenen de les administracions públiques, especialment els de la Generalitat.

El portaveu del grup municipal del PSC-Progrés, Òscar Ordeig, afirma que “no paren d’arribar tancaments i trasllats de serveis públics de la Generalitat de Catalunya al Pirineu, amb conseqüències nefastes per l’equilibri territorial i pels pirinencs”.

(Text: Proogrés)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada