oscar ordeig

El diputat urgellenc Òscar Ordeig va presentar el passat 16 d’abril una important moció al Parlament de Catalunya amb un seguit de 43 propostes enfocades majoritàriament en la millora de les comarques pirinenques. Òscar Ordeig, Diputat deles Terres de Lleida, el Pirineu i Aranpel PSC demostra una vegada més el seu compromís amb el territori i continua lluitant per defensar els interessos dels ciutadans de tota la circumscripció, en especial, de les comarques de muntanya.

De les 43 propostes, 32 van estar acceptades i aprovades pel Parlament. Entre totes elles cal destacar: el compromís d’incloure la construcció del Túnel de Tres Ponts als propers pressupostos de la Generalitat, l’establiment d’un pla de pagaments de les ajudes pendents a agricultors i ramaders, elaborar un Pla d’Accions Específiques dins del Pla de Política Industrial per aturar la destrucció d’empreses i fomentar l’industria, diverses propostes per potenciar el sector turístic, impulsar l’aprofitament forestal, potenciar les relacions transfrontereres, incrementar la sostenibilitat energètica o demanar a l’Estat una millora del Eix Pirinenc (N260), entre d’altres.

En canvi, 11 propostes van ser rebutjades tant per CiU com per ERC, destacant algunes com: augmentar els recursos i coordinació per potenciar la marca turística “Pirineus”, aturar les retallades del departament d’Agricultura, aturar la discriminació pressupostaria de la Generalitat a Lleida i el Pirineu, impulsar les tecnologies de la informació i comunicació (TIC), recuperar progressivament els ingressos retallats dels serveis de salut o el menjador i transport escolar gratuït per nuclis agregats sense escola.

El parlamentari Ordeig considera “un pas endavant el fet que el govern que surti de les properes eleccions haurà d’incloure aquest projecte en els seus comptes.”Per contra, lamenta “la falta de projecte i d’idees per a les comarques rurals de Catalunya, doblament castigades per la crisi i la despoblació”.

(Text i foto: Comprmís X la Seu)

3 comentaris

  1. jaja a més l’Oscar pretenia en 5 minuts que s’aprovessin 43 propostes sense entrar en profunditat. Ireal. Juntament amb els comicis d’aquí a pocs dies, es nota l’electoralisme.

  2. L’Ordeig al parlament amb els 40 punts de propostes diu que fa país i no electoralisme com diu el Sr. Batalla. I jo dic que hagués quedat més bé no fer-ho a pocs dies de les eleccions.

  3. Al Sr. Ordeig el mou el repte, l’orgull i l’ego. El Sr. Batalla és polític vocacional.

    Salutacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada