Òscar Ordeig defensarà el Túnel de Tresponts al Parlament de Catalunya

ordeigEl Diputat del PSC al Parlament de Catalunya, Òscar Ordeig, ha presentat una Proposta de Resolució a la Comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament de Catalunya per tal d’instar al Govern a iniciar, amb tràmit d’urgència, les obres del nou túnel de “Tresponts”, a la Carretera C-14, entre Organyà i Montant de Tost.

A la proposta també es demana que el Conseller de Territori, Santi Vila, rebi als Alcaldes afectats i a representants de les persones que han fet la recollida de signatures per tal de poder fer arribar la seva inquietud i trobar una solució definitiva. La iniciativa pretén prioritzar la construcció del túnel de la carretera C-14 i reservar una partida pressupostària al pressupost del 2015 per tal de poder iniciar les obres del nou túnel aquest mateix any.

Ordeig defensa que s’instal·li, de manera immediata, xarxes protectores i altres mecanismes de protecció per evitar la caiguda de roques a la carretera i per millorar la seguretat.

Tal i com assenyalen els veïns en la seva recollida de signatures, fa diversos anys que els veïns de l’Alt Urgell estan esperant una solució definitiva, amb la construcció d’un túnel, davant la perillositat d’aquest tram. Els despreniments de pedres, i la perillositat del seu traçat, fan més necessari que mai la construcció d’un nou túnel i la instal·lació de mesures de protecció per evitar accidents i destrosses als vehicles i danys personals.

Aquest tram de carretera té una densitat molt elevada de vehicles ja que és la principal via de comunicació amb Lleida. Això, juntament amb el fet que és un traçat especialment perillós, fa que el risc d’accidents sigui elevat. Com a conseqüència, aquest risc pot provocar grans danys físics.

De fet, tan a l’any 2009 com a l’actualitat, s’han iniciat recollides de signatures entre els veïns de la comarca de l’Alt Urgell. El 2009 ja es van recollir 400 signatures, les quals es van presentar, juntament amb un escrit, al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Segons el PSC, quatre anys després, no hi ha coneixement que hi hagi la previsió de fer-lo.

Cal recordar que aquesta reivindicació compta amb el suport de la majoria dels Ajuntaments i institucions de l’Alt Urgell, els quals han aprovat resolucions en la mateixa línia.

Ordeig afirma que “el tram de Tresponts s’ha convertit en un dels trams de carretera més perillosos d’accés al Pirineu. La solució definitiva només arribarà amb la construcció d’aquest nou túnel llargament reivindicat”.

Text i foto: PSC