Òscar Ordeig, a favor del dret a decidir

El portaveu del PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Òscar Ordeig, s’ha mostrat a favor de recolzar la Declaració aprovada pel Parlament a favor del dret a decidir del poble català. Ordeig ha expressat la intenció de donar suport a la moció que es presenti properament al consistori urgellenc per adherir-se al text.

Tot i mostrar-se crític amb el procés, en declaracions a RàdioSeu el regidor socialista ha defensat que cal fer prevaldre el dret dels catalans i catalanes a pronunciar-se sobre el seu futur com a país i la relació amb Espanya. Davant la possibilitat que al proper plenari ja es presenti una moció en aquest sentit, Òscar Ordeig ja ha avançat el desig que el grup del PSC-Progrés hi doni suport.

Ordeig considera que, en cas que finalment se celebri, la consulta o referèndum hauria de ser legal, consensuada, sense impediments per part del Govern espanyol i vinculant pel que fa al resultat final.

Progrés se suma així al sector del PSC que s’ha mostrat crític amb la decisió de la direcció del partit, que la setmana passada va ordenar votar en contra de la Declaració del Parlament. Tot i això, la resolució va tirar endavant amb el suport de 85 dels 135 diputats, corresponents a CiU, ERC, ICV i la CUP. Cinc diputats socialistes, entre ells Àngel Ros, es van negar a votar ‘no’, cosa que els ha comportat una sanció del partit.

Posteriorment, els diputats del PSC a les Diputacions de Lleida i Girona tampoc no s’han pronunciat en contra de les mocions de suport aprovades als respectius ens.