L’Ajuntament d’Organyà invertirà 150.000 euros en l’arranjament definitiu de l’interior de la col.legiata de Santa Maria. L’alcalde del municipi, Antoni Fiol, ha explicat a l’ACN que la reforma es podrà tirar endavant a través del programa europeu Leader (85.000 euros), una subvenció de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) (15.000 euros), a més de l’aportació de la parròquia i els feligresos.

Les obres inclouen la col.locació d’un nou enllumenat i la renovació de la instal.lació elèctrica, així com la posada en marxa d’un nou sistema de calefacció, l’acabament dels revestiments interiors i el pintat.

Fiol remarca que acabar els interiors de la nau de l’església de Santa Maria d’Organyà “era un deute que tenia el consistori amb els feligresos”. En aquest sentit, considera que “després de la rehabilitació de la coberta i de fer un espai visitable sota teulat, era necessària la millora de la comoditat i confort dels usuaris del temple”.

Finalització de l’arranjament del temple

L’enllumenat que s’instal.larà permetrà “captar millor els espais i volums” i afavorirà la funcionalitat i la comoditat de l’església. La nova calefacció ajudarà també a que l’espai sigui l’adequat per a la litúrgia i els oficis. Així mateix, les obres també serviran per ubicar i ressaltar unes restes de pintures romàniques del segle XII que es troben a l’absis.

Des de la dècada dels 90 s’ha invertit gairebé un milió i mig d’euros en la reforma i consolidació de la col.legiata de Santa Maria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada