Organitzen una caravana solidària al Marroc per conèixer i ajudar les poblacions del desert

L’agència de viatges andorrana Travel Xperience i l’hotel Kasbah Ouzina han organitzat un raid solidari des d’Andorra per conèixer i ajudar les poblacions del desert del Marroc, i en especial els infants que hi viuen. La iniciativa consisteix en fer una recollida de material escolar i productes d’higiene entre la població andorrana i emprendre un viatge per Setmana Santa amb vehicles tot terreny per portar el material fins a la població l’Ouzina i els pobles del voltant, situats al sud-est del Marroc.

El raid solidari Andorra-Ouzina tindrà lloc entre el 31 de març i el 8 d’abril, coincidint amb la Setmana Santa, i compta amb la col·laboració de diverses empreses i associacions del país i els comuns de Sant Julià de Lòria i Ordino, que seran els punts de recollida de material a partir de l’1 de febrer. La intenció és recol·lectar material escolar, contes, llibres d’idiomes i subministraments higiènics.

L’objectiu d’aquesta caravana solidària és doble. D’una banda, conscienciar els nens d’Andorra de les condicions que viuen els infants d’aquests pobles, i és per aquest motiu que el viatge s’ha pensat especialment per a famílies. D’altra banda, es vol fer una acció directa per ajudar en el desenvolupament d’aquestes poblacions, gràcies al material que es recollirà, i també a través d’un projecte d’instal·lació d’equips solars per donar llum a l’escola del poble d’Ouzina.

Per portar a terme la iniciativa, els organitzadors de la caravana treballen conjuntament amb l’Associació del poble l’Ouzina, que és qui coordinarà la distribució del material. L’objectiu d’aquesta organització, sense ànim de lucre i creada el 2007, és millorar les condicions de vida de la població que viu al desert i regions àrides amb condicions climàtiques dures, amb l’aplicació de solucions d’acord amb els principis de desenvolupament sostenible.

La caravana solidària, oberta a totes les persones o famílies que disposin d’un vehicle 4×4, sortirà d’Andorra el dissabte 31 demarç en direcció Almeria, per embarcar-se en un ferri amb destí Melilla. Durant la setmana, es recorreran 1.700 quilòmetres passant per Midelt, Merzouga, Ouzina, Ait Benhadou i Marrakech a més de visitar diversos pobles nòmades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.