El Comú de la parròquia ha destinat 1,4 milions d’euros al Centre Esportiu d’Ordino (CEO) perquè s’hi puguin fer obres estructurals de millora de l’edifici i d’altres relacionades amb l’estalvi energètic. El conseller de Turisme i Esports, Bartumeu Gabriel, ha explicat que per tal d’efectuar-les, ‘es tancarà la part aquàtica del gimnàs de l’1 de juny al 31 d’agost, que és quan menys usuaris hi ha’. Gabriel també ha afegit que ‘s’aplicaran descomptes als abonaments d’aquests mesos’ i s’ha signat un conveni amb el Centre Esportiu els Serradells perquè els usuaris del CEO puguin utilitzar les seves instal·lacions durant aquest període.

El conseller de Finances d’Ordino, Jordi Ordóñez, ha explicat que, dels 1,4 milions d’euros que el Comú hi ha invertit, la meitat es destinaran a obres estructurals i l’altra meitat a condicionar l’espai per millorar en l’estalvi energètic. Ordóñez ha assegurat que ‘amb aquetes reformes l’estalvi energètic que s’aconseguirà serà d’entre el 60% i el 80%, el que suposa entre 60.000 i 80.000 euros anyals’.

El cap de Medi Ambient, Sergi Riba, ha explicat que ‘encara ens trobem en un punt d’avantprojecte’, però la idea principal és ‘fer una aposta per l’energia renovable, com podria ser la biomassa, el solar tèrmic o l’energia fotovoltaica’. En aquest sentit Riba creu que l’estalvi econòmic pot ser molt elevat i es pot ‘reduir a la meitat el preu del kilowatt per hora’.

Pel que fa a les reformes en si, el conseller de Turisme i Esports, Bartumeu Gabriel, ha explicat que inclouran una remodelació de la façana, una ampliació de l’espai de gimnàs, que s’instal·larà damunt de la piscina, i d’altres obres de millora com ara la impermeabilització de la piscina. Ordóñez ha explicat que ‘s’està fent un exercici de responsabilitat, que és el d’assumir que s’ha d’actuar perquè l’estructura no generi més costos per les generacions que vindran’, però que ‘malauradament el pressupost és el que és i s’haurà d’actuar per fases i dur a terme més reformes més endavant’. Tant el conseller de Finances com el cap de Medi Ambient han assegurat que ‘s’han fet auditories per decidir quines energies utilitzar i quan es tardaria en amortitzar les obres’, i Ordóñez ha matisat que ‘la mitjana està en els sis anys i mig’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada