ordinoEl Comú d’Ordino ha decidit implementar noves mesures per incrementar la seguretat durant les festes majors de la parròquia. Sobretot durant el Roser d’Ordino hi haurà tres patrulles físicament presents fins al final de la festa i es mantindrà l’enllumenat públic en zones com les escoles de secundària, el Prat de Call o el rocòdrom. Així ho han explicat la comissària del Cos de Policia, Teresa Ferreira, i la consellera de Joventut d’Ordino, Eva Font. A més, des de la comissió de festes, la seva representant, Maria Espot, ha volgut fer una “crida al jovent d’Ordino” perquè la festa es pugui dur a terme “molts anys més i correctament”. 

Tres patrulles de policia vigilaran els carrers d’Ordino per “prevenir alteracions de l’ordre públic” durant les festes majors. Segons ha exposat la comissària del Cos de Policia, Teresa Ferreira, sis agents seran presencialment a les festes cada dia fins al tancament dels bars i de les activitats.

A més, com a novetat, es mantindrà l’enllumenat públic en zones propenses a l’aglomeració de persones com el Prat de Call, el Prat de la Vilella o les escoles de secundària, amb l’objectiu d’evitar també el fenomen del ‘botellón’. Així mateix, es tancaran els jardins de Casa Rosell i d’Areny Plandolit perquè en anteriors edicions s’havien produït destrosses en aquests espais.

Segons la consellera de Joventut, Eva Font, és la primera Festa Major i molts joves acaben exàmens. Així, “l’afluència de joves justifica les mesures de seguretat” que es posaran en marxa per Sant Pere, el 28 de juny, i tindran especial importància durant el Roser d’Ordino, del 3 al 6 de juliol.

D’altra banda, es demana als bars que respectin els horaris de tancament a les cinc de la matinada i que controlin la venda d’alcohol als menors. A més, les begudes se serviran en gots de plàstic “per evitar trencadisses”, ha apuntat Font. La responsable de la comissió de festes, Maria Espot, ha reconegut que la presència física dels agents té un efecte dissuasiu i ha volgut fer una crida al jovent d’Ordino perquè el Roser es pugui dur a terme “molts més anys i correctament”

Una patrulla fixa a Escaldes
La comissària Teresa Ferreira ha reconegut que s’ha augmentat la seguretat a la zona d’oci d’Escaldes on va ser apallissat un jove recentment. A més dels agents que fan ronda per la parròquia tota la nit, s’hi ha afegit una patrulla fixa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada