Compte enrere a Ordino per a la celebració de les falles de Sant Pere

Ordino recupera l'essència de les falles de Sant Pere
Isidre Baró encenent una falla a Ordino (Comú d’Ordino)

Ordino recupera una tradició i anuncia novetats a les falles de la revetlla de Sant Pere. Els dies 28 i 29 de juny la parròquia celebra la seva festa ja sense restriccions, per això recupera la missa a la capella del sant. Serà oficialment el dimarts quan començarà la festa i ho farà amb la costellada que precedirà les falles que com cada any començaran amb ball a la plaça Major acompanyats de l’esbart de les Valls del Nord, amb grallers, tabalers, buna i timbals. 

Enguany la novetat és que, mentre el gros dels fallaires farà el recorregut tradicional, una part del col·lectiu passarà per diferents carrers de la parròquia fins a Prat de Vilella, on es trobaran tots per a la cremada de falles.

Segons manifesta, Albert Roig, president de l’Associació de la Cultura Popular d’Ordino: “Volem recuperar l’essència del que realment eren les falles al segle passat quan els nens, que eren qui cremaven les falles i no els adults, ho feien la nit de Sant Pere. Corrien pels diferents carrers del poble a veure a qui li durava més la falla”.

TOTES LES NOTÍCIES