Ordino preveu eixugar el deute del centre esportiu en cinc anys

ordino 1

El comú d’Ordino preveu que el centre esportiu de la parròquia arribi a l’equilibri pressupostari en quatre o cinc anys. Creu que es podria aconseguir gràcies a les obres que s’hi han realitzat i també a l’augment de socis.

La corporació d´Ordino va fer púbic ahir al vespre que preveu eixugar el deute del centre esportiu de la parròquia en un període de com a màxim cinc anys. Ho va fer en la reunió de poble anual, on va explicar que aquest dèficit es podrà equilibrar gràcies en part a les obres de millora energètica que s´hi han fet i que permetrien un estalvi d’entre 70.000 i 120.000 euros, segons ha indicat el conseller de Turisme i Esports, Bartumeu Gabriel. El comú també contempla l’augment dels socis fins als 1.600 per arribar l’equlibri pressupostari en cinc anys.

El motiu principal del deute d’aquestes instal·lacions és el cost energètic. Entre d´altres, s´ha de mantenir una piscina de 24 metres de llarg a una temperatura de 28ºC. És per això que el comú va decidir reformar el recinte per tal de millorar l’estalvi d’energia.

Amb aquesta reestructuració, el CEO ha passat a tenir tres sistemes d´abastament energètic: les plaques fotovoltaiques, la biomassa i el gasoli. Les obres han durat tres mesos i mig i la inversió destinada ha estat de més d´un milió i mig d´euros.