Tot i la polèmica viscuda sobretot durant el període electoral sobre el tancament del Centre Esportiu d’Ordino els diumenges i festius, el Comú manté la voluntat d’obrir únicament els diumenges d’hivern a la tarda ‘sempre i quan es faci una bona col·laboració amb els Serradells o altres centres esportius’. Aquesta és la intenció manifestada pel conseller de Turisme i Esports, Bartumeu Gabriel, que ha afirmat que després de fer la valoració de l’obertura durant aquest període ’em mantinc’. D’altra banda, un dels reptes més importants que afronta el CEO per aquesta nova temporada és el de rebaixar la despesa energètica. Per fer-ho, s’ha encarregat un estudi per determinar les actuacions que es poden fer per millorar aquest consum, ha explicat Gabriel. Encara que no tenen conclusions definitives, algun aspecte que ja s’ha detectat és la pèrdua d’aire calent per la façana de vidre i per l’alçada del sostre de la piscina.

La corporació ordinenca va decidir a l’inici del mandat tancar el centre esportiu de la parròquia els diumenges i festius per una qüestió de ‘rendibilitat’, ha exposat el conseller de Turisme i Esport, Bartumeu Gabriel. D’una banda, calia reduir el dèficit de la instal·lació i de l’altra la freqüentació de la infraestructura no compensava la despesa energètica ni de personal que es derivava de l’obertura aquests dies.

Aquest hivern, però, amb l’acord de col·laboració amb els Serradells s’ha optat per obrir el CEO els diumenges i festius de 15 a 20 hores i que els seus socis puguin gaudir de les instal·lacions de la capital al matí.

Amb aquest tancament, ha indicat Bartumeu, es va calcular un estalvi de 35.000 o 40.000 euros i finalment s’ha reduït la despesa en 50.000 euros en un any.

Tot i que el conseller reconeix que ‘l’aposta va ser molt atrevida’ i ‘va haver-hi polèmica’, al final ‘és una bona solució’. Ha apuntat que ha estat un hivern ‘molt dur i fred’ i això ha fet que els diumenges hi acudissin usuaris socis i no socis.

Després de tornar a tancar els diumenges des d’aquest 1 de maig, ‘el Comú entén que si fa molt fred, no es pot fer activitat a l’exterior’ i per això es veu amb bons ulls l’obertura del CEO de l’1 de gener al 30 d’abril els diumenges de 15 a 20 hores.

Aquesta serà, en principi, la fórmula que es mantindrà ‘però de forma puntual i a l’hivern’, ha reiterat el responsable d’Esports. ‘La resta de l’any, obrir els diumenges no té cap sentit’, ha afegit, com tampoc consideren que en tingui apujar les quotes.

Un altre dels reptes que afronta el CEO és la seva millora energètica. ‘És un centre de fa 15 anys’, ha recordat Bartumeu. Per això, el Comú ha encarregat un estudi energètic i arquitectònic que determini les actuacions que s’hi poden fer i la inversió necessària per veure si fent les millores en un termini de cinc a deu anys i mantenint el nombre de socis – que ha passat de 1.200 a 1.400 en el darrer any- és viable.

De moment, només per l’increment del preu de l’energia la corporació ordinenca considera que valdrà la pena invertir en el centre per evitar una major despesa.

L’aspecte principal que cal millorar és la conservació de l’aire calent. ‘Entenem que la piscina de 25 metres té una alçada desproporcionada’, ha assenyalat el conseller d’Esports, i per això es plantegen posar una planxa de separació que divideixi en dues àrees l’habitacle de la piscina. També s’escapa escalfor per la façana de vidre i en regenerar l’aire fred en aire calent. A més, es busquen solucions per mantenir la temperatura de la piscina ja sigui reduint el fons o cobrint-la.

L’objectiu, ha manifestat el conseller, és ‘millorar el servei però baixant la despesa energètica’. Entre les possibilitats per millorar el servei hi ha la d’ampliar el gimnàs gràcies a la planxa que es podria instal·lar a l’habitacle de la piscina o oferir el lloguer de sales. ‘Si ho fem bé podem arribar a un centre sociocultural i esportiu’, ha conclòs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada