pijEl departament de Joventut del Comú d’Ordino llença una enquesta per conèixer les preferències i les propostes dels joves de la parròquia, i així millorar l’oferta i les instal·lacions del Punt d’Informació Juvenil. L’enquesta es difondrà de manera online a través de les xarxes socials i estarà penjada a l’enllaç enquestapij fins el 14 de febrer. La versió en paper es distribuirà entre els escolars a partir de 10 anys, en els últims cursos de primària de l’Escola Germans de Riba, andorrana i francesa, i a l’Escola andorrana de secundària d’Ordino, després de les vacances escolars de Nadal. El qüestionari porta per lema Construïm el nostre espai i demana la opinió sobre la distribució de l’espai, els serveis, les activitats, els horaris i la valoració global d’aquest servei. Amb l’enquesta es buscarà la màxima participació, i s’intentarà donar resposta a les demandes per fer del Punt d’Informació Juvenil un espai més plural i dinàmic. Per incentivar la participació, tots aquells que emplenin l’enquesta entraran en el sorteig d’una entrada a Portaventura.

El servei dirigit a edats compreses entre els 12 i 30 anys es va inaugurar el 2007 per potenciar les activitats juvenils i esdevenir un espai de referència i consulta. «Després de sis anys és un bon moment per repensar l’espai i també aprofundir si l’oferta s’adapta a les preferències i necessitats de la gent jove que tenim», argumenta Gemma Riba la consulta que seguirà un procés similar al que es va fer amb la reforma de Prat de Call, impulsat també per la conselleria d’Educació, Cultura i Joventut. Altres equipaments en què es podrà trobar l’enquesta són el Centre Esportiu d’Ordino, la Biblioteca, el Servei de Tràmits i el propi PIJ. Aquest estiu ja es va fer un primer tempteig per conèixer la opinió dels usuaris i les sortides realitzades van ser proposades pels joves; la majoria d’excursions i activitats es van centrar en la descoberta de la parròquia i la participació en festes pròpies com ara la benedicció del bestiar.

Al llarg d’aquests sis anys, el PIJ ha organitzat campionats esportius, de videojocs, tallers de cuina, sortides i tallers temàtics. El proper dimecres 18 de desembre el PIJ celebra el 6è aniversari amb una sortida a Caldea. I conjuntament amb la Massana, s’organitzen cada any activitats mancomunades, a més dels tallers programats en període de vacances escolars. En aquest marc, dilluns que ve a les 11 h hi ha previst un taller de Nadal en col·laboració amb el Centre Andorra Sostenible. L’espai és també un centre d’assessorament amb documentació i informació sobre ensenyament, habitatge i treball, i posa a disposició dels usuaris: tres PC’s, una Wii, servei de Wi¬fi i una sala d’estudi.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada