Foto: Eduard Comellas

Els comuns d’Ordino i la Massana fan un pas endavant cap a l’eficàcia en la gestió dels serveis que ja tenen mancomunats des de fa anys. Els cònsols de les dues parròquies, Josep Àngel Mortés i David Baró, han signat els convenis per la unificació dels dos espais. A partir d’aquest curs, la Capsa Espai de Creació estarà situada a Ordino mentre que l’Escola de Música de les Valls del Nord queda físicament a la Massana.

Per tant, enlloc de quatre espais físics n’hi haurà només dos amb tot l’estalvi que comporta en calefacció, llum, neteja i tot el relacionat amb el manteniment de l’espai.

Mortés i Baró han destacat que amb aquest canvi no només s’optimitzen els recursos i es redueix la despesa sinó que també es guanyarà amb qualitat, ja que l’usuari percebrà les millores que es faran en els dos serveis, tant a nivell d’equipaments com de material, que els dos centres han intercanviat. Per exemple,  l’Escola de Música comptarà amb dos pianos, diferents instruments de vent i també mobiliari, mentre que s’ha traspassat a Ordino un torn de ceràmica, cavallets i altre material. Per tant, els centres estaran millor equipats per a l’ensenyament de cada disciplina.

Amb aquests convenis, tal com han remarcat els cònsols, es guanya en eficàcia, per la part d’estalvi econòmic i també en eficiència, ja que els alumnes es trobaran amb uns millors equipaments.

Les despeses de personal i de funcionament seran compartides a mitges entre els dos comuns mentre que la inversió que es realitzi a cada instal·lació anirà a càrrec del comú corresponent.

Justament, el comú d’Ordino ha habilitat un nou espai, que presentarà el pròxim 29 de setembre en una jornada de portes obertes. Es tracta del nou edifici sociocultural l’Estudi, on s’hi ubicarà la Capsa, a més d’altres serveis com la ludoescola.

Pel que fa a l’Escola de Música de la Massana, també hi hagut reformes per millorar la insonorització i guanyar sales, a més de renovar continguts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada