Ordino i la Massana renoven el seu acord per mantenir la central de compres conjunta

Seguint amb l’objectiu de ‘fer més amb menys’, els cònsols d’Ordino i la Massana, Ventura Espot i David Baró, han signat aquest dijous el conveni per continuar un any més amb la central de compres mancomunada, que els ha permès obtenir subministraments amb un estalvi d’entre el 5 i el 40%, depenent dels productes. Segons han afirmat els dos cònsols, les dues parròquies seguiran treballant per mancomunar o col·laborar en serveis com l’esportiu o el Servei d’Atenció Domiciliaria.

El Comú de la Massana i el d’Ordino seguiran compartint la central de compres mancomunada, després que aquest dijous els dos cònsols han signat el conveni per estendre la seva col·laboració en aquest àmbit fins al desembre del 2012.

Segons han explicat els cònsols Ventura Espot i David Baró, els dos comuns havien detectat necessitats de subministrament semblants, motiu pel qual el 2009 van considerar oportú posar en marxa la central de compres mancomunada per racionalitzar i optimitzar la despesa en béns corrents. Així, en aquests dos anys, els comuns han aconseguit estalvis entre el 5 i el 40% en alguns productes, consolidant-se com una fórmula d’estalvi que permet als governs locals obtenir millors preus. A més, com ha destacat Baró, aquesta gestió conjunta també permet ‘guanyar coherència’, homogeneïtzar els articles que utilitzen els treballadors dels dos comuns i mantenir un estoc mínim, ja que és el proveïdor qui assegura el subministrament.

El cònsol d’Ordino, per la seva part, ha afirmat que el Comú de la Massana i el d’Ordino van ser pioners en la gestió conjunta d’alguns serveis i instal·lacions, amb exemples com la deixalleria, l’escola d’art o la de música. Segons Espot, la dinàmica del nou mandat és la de potenciar la col·laboració en tots els àmbits possible entre les dues administracions. Alguns exemples podrien ser els serveis esportius o el Servei d’Atenció Domiciliaria, en el que es donaria suport a la parròquia on hi hagi més demanda en cada moment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.