Ordino i Josep Pintat seran els encarregats d’encetar els debats parroquials i les entrevistes a RTVA

debats atv 1

Ordino i Josep Pintat seran els encarregats d’encetar els debats parroquials i les entrevistes que Ràdio i Televisió d’Andorra emetrà durant la campanya electoral. Avui se n’ha fet el sorteig. Una de les novetats és que la ràdio tindrà entitat pròpia. Per tant, a banda dels debats a la televisió també se’n faran de radiofònics. El web també tindrà un espai específic.

El sorteig s’ha fet aquesta tarda davant de notari i amb representants dels partits polítics. Es decidia l’ordre dels debats parroquials així com el de les entrevistes als quatre candidats nacionals.

El primer dels debats, moderats pel periodista Xavi Palma, que s’emetrà per Andorra Televisió serà el d’Ordino, amb quatre candidatures, el dimarts 17 de febrer. Seguirà el de Canillo, on només hi ha dues llistes. Sant Julià serà dijous. La segona setmana de campanya l’encetarà el debat de la Massana, on hi ha tres llistes. Encamp, Escaldes i Andorra la Vella tancaran la ronda de debats territorials.

Pel que fa a la circumscripció nacional, el debat entre els candidats serà el darrer dia de campanya, el 27 de febrer.

També es faran entrevistes als 4 candidats, que farà la periodista Gemma Rial, amb un ordre que també s’ha sortejat. Obrirà el foc el cap de llista de Liberals d’Andorra, Josep Pintat; l’endemà serà el torn de Víctor Naudi, de Socialdemocràcia i Progrés. El candidat de Demòcrates per Andorra, Antoni Martí, serà el tercer i el darrer serà Pere López, de PS+Verds Més Iniciativa Ciutadana més Independents.

Ràdio i Televisió d’Andorra aporta novetats al seguiment de la campanya electoral i en els debats i entrevistes dóna un rol més important a la ràdio amb espais propis. Així ho ho ha explicat Xavier Mujal, director general de RTVA: “Farem debats de ràdio a Ràdio Nacional d’Andorra i debats de tele a Andorra Televisió, en horaris de televisió i en horaris de ràdio. Jo crec que això li donarà més difusió a les proposets diverses que hi ha a les candidatures que s’hi presenten i que farem la feina que li pertoca a un mitjà de comunicació públic que és informar el màxim possible”.

La ràdio ha tingut un sorteig específic que ha determinat que el primer també sigui el d’Ordino. Aquests espais seran moderats per la periodista Montse Grau. La Massana serà el segon, el dimecres 18, i seguirà el de Sant Julià. La segona setmana de campanya l’encetarà el d’Encamp i tancaran Andorra la Vella, Escaldes i Canillo. El debat nacional es farà també el darrer dia de campanya.

Les entrevistes als candidats aniran de la mà del periodista Àlex Lliteras, en el marc del programa “Ara i aquí”. El primer a passar-hi serà Víctor Naudi; seguiran Pere López, Josep Pintat i tancarà Antoni Martí.

1 comentari

  1. Amb tots els respectes, però cada dia sento més comentaris al carrer sobre si a Andorra és necessari que tingui un conseller general, Abu, que sigui de color. Crec que ens ho hauríem de plantejar, eh.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada