Ordino està preparant la candidatura a reserva de la biosfera que presentarà a la Unesco aquesta tardor. La participació ciutadana és la clau per aconseguir una resposta positiva de l’organisme internacional.

La vall de Sorteny serà l’espai que la candidatura proposa com a principal zona protegida, però és tota la vall d’Ordino que es mostra com a exemple d’indret on conviuen en equilibri natura, tradicions, modernitat i desenvolupament econòmic. En definitiva un exemple de sostenibilitat. Des del comú s’està impulsant la candidatura que està en la fase més important del procés, implicar a la ciutadania, com explica el conseller Marc Pons.

Segons ha informat RTVA, aconseguir el “label” per part de la Unesco com a reserva de la biosfera no implicarà restriccions de cap mena en el desenvolupament de qualsevol sector de la parròquia. “No implica restriccions”, insisteix el cònsol major, Josep Àngel Mortés, sinó “reforçar la gestió que s’està fent de la parròquia des de fa molts anys”.

El mirall en el qual la parròquia es mira són Menorca i Sierra Nevada. Com elles vol presentar-se com un indret que tot i conservar la identitat natural i cultural continuen sent destins atractius a nivell turístic i exemples de desenvolupament econòmic.

El web biosferaordino.ad que ha començat a funcionar avui és la via per la qual els ciutadans d’Ordino poden informar-se i aportar totes les propostes i idees que vulguin per formar part d’aquesta proposta. Al setembre és previst lliurar tot el dossier al ministeri d’Exteriors, que el farà arribar a la Unesco.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada