Ampliar l’oferta turística amb l’increment de terrasses durant la temporada d’hivern és un dels principals objectius que compleix la nova ordinació de terrasses a la via pública, aprovada avui en sessió de Consell de Comú, a Ordino. El text ha estat actualitzat quant a la periodicitat, ja que incorpora com a novetat la possibilitat d’obrir tot l’any, o exclusivament en el període d’hivern, a diferència de l’anterior que quedava limitat als estius. El segon punt modificat ha estat regular l’impacte visual, en base a les ordinacions de construcció, de manera que les terrasses estiguin en harmonia amb l’entorn, tant pel que fa al tipus de mobiliari com al color utilitzat. El reglament també permetrà la instal·lació d’estufes o aparells elèctrics que permetin combatre el fred a l’exterior. El conseller d’Administració General i Comunicació, Ludovic Albós, ha estat l’encarregat d’explicar les principals modificacions: “hem estat l’últim comú a aprovar­ho, i això ens ha permès d’inspirar­nos i millorar els punts febles en algun cas”, s’ha referit a la redacció del text, pel que també s’han tingut en compte reglaments de països veïns.

El conseller de la minoria, Èric Bartolomé, si bé ha valorat molt positivament el reglament per l’ús de les terrasses, ha demanat prudència per valorar la temporada de neu a Ordino­Arcalís, tot i que sí ha dit “es preveu complicada segons les sensacions que ens ha transmès el personal”. Bartumeu Gabriel ­conseller de Turisme i Esports­ha reconegut que “l’excés de neu a tot el Pirineu diversifica l’oferta i el mal temps ens ha obligat a tancar l’estació en més d’una ocasió”.

Pel que fa als arrendaments dels cortons de l’Hortell i la Coma de Varilles, no hi ha hagut cap interessat en la subhasta, i un any més, les terres passaran a disposició comunal.

Text i foto: Comú d’Ordino

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada