ordinoEl Comú d’Ordino demanarà un preu “competitiu” per a Arcalís i proposarà que els esquiadors puguin adquirir forfets separats per sectors en la negociació del contracte-mandat amb EMAP. Segons ha indicat el cònsol major de la parròquia, Ventura Espot, “deixar morir” la marca Vallnord seria “una imprudència” però cal buscar fórmules per compensar les dificultats d’accés i l’afluència entre els diferents sectors, com pot ser establir un preu més baix per al domini ordinenc en temporada baixa. De la seva banda, el cap de l’oposició, Enric Dolsa, ha fixat el tema d’Arcalís com un punt clau en les converses per fer una llista conjunta entre Convergents d’Ordino i Acció Comunal d’Ordino.

Els “problemes comercials” d’Ordino- Arcalís segueixen sent la principal preocupació del Comú. Així, en vistes a la negociació del contracte-mandat que s’estableix anualment entre SECNOA i EMAP, el Comú ordinenc demanarà un “preu competitiu per ser atractius”, segons ha assenyalat el cònsol major, Ventura Espot. En aquest sentit, en el repartiment d’ingressos cal buscar un balanç que sigui proporcional als visitants de cada sector però també un preu d’acord a les possibilitats de cada zona.

Així, volen que els esquiadors puguin adquirir un forfet únicament per al sector d’Arcalís i paguin per la zona en la que trien fer la seva estada. “Cal buscar fórmules per fer que el repartiment sigui proporcional a l’estada dels esquiadors”, ha assenyalat la cònsol menor, Consol Naudí.

A més, creuen que el preu per aquest forfet ha de ser més barat en temporada baixa ja que els problemes d’accés fan que entre setmana hi hagi poca gent i cal atraure visitants.

Amb tot, cap de les dues societats es planteja deixar Vallnord, segons Espot. “És una marca molt coneguda i seria una imprudència deixar-la morir”, ha afirmat. El que esperen és que s’arribi a un acord per poder implementar aquests canvis de cara a la temporada vinent.

Aquest seria també el tema principal que acabarà de decidir una possible llista conjunta entre CD’O i ACO, segons ha declarat el cap de la minoria, Enric Dolsa. La seva opció és “tornar enrere amb el tema Vallnord” però veuen difícil sortir de la marca. Amb tot, la solució “no pot esperar més”, segons Dolsa, perquè sinó “en un futur pròxim hi haurà problemes molt greus de finançament i de tresoreria”. “No hi ha solucions intermèdies”, ha lamentat, però si no hi ha acord en aquest punt no continuaran les negociacions, ha avisat.

Dolsa s’ha fixat el 30 de juliol per prendre una decisió sobre la candidatura conjunta però Espot ha considerat que es pot negociar fins a l’últim moment i ha confiat que trobaran una sortida per Arcalís que convenci també als Convergents.

Des de la minoria han informat també d’una sentència favorable a la demanda d’un particular contra el Comú d’Ordino per un problema d’accessos a un terreny de Segudet. La cònsol menor, però, ha indicat que es tracta d’una demanda entre dos particulars sorgida arran de l’elaboració del cadastre i que correspon a la Justícia determinar la propietat del terreny. “El Comú només ha de posar una divergència”, ha exposat Naudí.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada