Ordino crea un nou web per agrupar i fer més accessibles els serveis de la parròquia

web-ordinoEl Comú d’Ordino ha creat un nou lloc web que inclou les antigues pàgines del Comú i de Turisme perquè els usuaris “no es perdin” i trobin tota la informació de la parròquia de forma senzilla i visual. Entre els nous serveis que s’hi inclouen hi ha la consulta on-line al cadastre i una “guia pràctica” de la parròquia, com ha explicat el conseller de Turisme, Bartumeu Gabriel. El nou web www.ordino.ad, ha assenyalat, permet “estalviar recursos” i “evitar la dispersió” dels usuaris. El seu disseny visual i l’adaptabilitat dels continguts, ha afegit, permet “plasmar l’oferta d’activitats d’hivern i d’estiu”. Els webs anteriors, segons el conseller d’Administració i Comunicació, Ludovic Albós, eren mòduls per a usuaris bàsics i tenien moltes carències. Amb aquest s’ha fet “un canvi radical” i el seu cost és tres vegades inferior al que sol costar, ha insistit. En total, s’hi han destinat 6.700 euros.

El web www.ordino.ad inclou els continguts dels portals del Comú i de Turisme d’Ordino. En primer terme hi ha una galeria amb les imatges dels temes d’actualitat a la parròquia, que enllaça amb un PDF en què s’exposa tota la informació de l’acte corresponent. A continuació, més avall, hi ha les xarxes socials en les quals Ordino és present i a dalt una barra de navegació ràpida amb els principals serveis dividits en quatre apartats: Comú, turisme, tràmits i Ordino.

Segons ha manifestat el conseller d’Administració i Comunicació, Ludovic Albós, vol ser un web “fàcil” i navegable des dels dispositius mòbils que suposen el 44% dels usuaris. A més, la pàgina és adaptable als continguts més demandats pels usuaris i cada Departament pot actualitzar la informació que li correspongui, cosa que la fa “més dinàmica” i més econòmica de mantenir.

Una altra utilitat que ha destacat Albós és la traducció automàtica que s’ha disposat a través del servei de Google perquè els usuaris puguin consultar el web en anglès, català, castellà i francès.

Així mateix, un dels mòduls és el cadastre on-line que permet consultar dades sobre edificis i parcel·les. A més, Albós ha indicat que se n’ha ofert una versió “més concreta” als notaris que requereixen informació més acurada i àmplia.

Pel que fa a l’apartat turístic, s’exposen les activitats i atractius de la parròquia i s’enllaça amb el web d’Andorra Turisme per consultar els establiments hotelers i de restauració de la parròquia. D’aquesta manera “és més eficaç de mantenir”, ha reconegut el conseller de Turisme i Esports, Bartumeu Gabriel.

D’altra banda, els tràmits s’han mantingut redireccionant al web ja existent de tràmits del Comú perquè estan a l’espera que el Govern posi en marxa el portal de e-tramits a final d’aquest mes o a principis del vinent, ha explicat el conseller d’Administració i Comunicació.

El cost total del web ha estat de 6.700 euros.

Text i foto: ANA