ueli-khumbu-icfall-1Les Nacions Unides van declarar l’11 de desembre del 2003 el Dia Internacional de les Muntanyes i van animar a la comunitat internacional per a l’organització d’actes a tots els nivells, per destacar la importància del desenvolupament sostenible de les muntanyes. La importància del patrimoni natural a la parròquia i l’afició a la pràctica del muntanyisme va portar l’actual a Comú a incorporar l’efemèride com una de les més importants en el calendari cultural d’activitats. Des de fa sis anys, l’Auditori Nacional s’omple cada 11 de desembre d’un públic fidel per compartir i intercanviar experiències amb alguna figura de primer ordre mundial, fins ara han estat Chris Sharma, Alex Huber, els Germans Pou, Simone Moro, i Carlos Soria.

L’alpinista extrem d’origen suís Ueli Steck (1976) és el convidat d’aquest any, un velocista que el 2013 va aconseguir fer en solitari una ruta inèdita a la cara sud de l’Annapurna que narrarà a Driven. Es tracta d’una fita amb la que ha guanyat el Piolet d’Or, distinció que ja havia rebut el 2009 amb l’ascensió a la cara nord del Tengkampoche (6.500), al Nepal. S’introdueix a l’alpinisme als 12 anys i des de llavors compta amb alguns rècords mundials, gràcies a la seva tècnica basada en la lleugeresa i en la velocitat.

En col·laboració amb la CNAU es programaran unes xerrades didàctiques pels escolars del Principat. L’experiència s’ha repetit en altres ocasions, i ha estat molt satisfactòria ja que fomenta entre el jovent, els valors de l’alpinisme i el respecte per l’entorn. El Comú distribuirà els cartells, i editarà pòsters per a que els assistents puguin endur­se una dedicatòria del cèlebre alpinista. La sessió va adreçada al públic familiar i serveix de tast del Cicle de cinema de muntanya i de viatges que començarà un mes després amb les projeccions de la secció muntanya en el mateix escenari.

Text i foto: Comú d’Ordino

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada