ordinoEl Comú d’Ordino ha decidit aquest dijous convertir les pòlisses de crèdit contractades amb l’ABA i amb BPA per valor de 1.250.000 euros en total en un préstec participat. Tenint en compte el romanent de tresoreria d’un milió d’euros, la corporació ha considerat convenient liquidar els préstecs amb el banc i cedir l’import de les pòlisses a la societat participada. D’aquesta manera, ha explicat el conseller de Finances, Jordi Ordóñez, es preveu obtenir un estalvi de 35.000 euros en despeses financeres. Tot i que la minoria ha afirmat desconèixer aquesta decisió, Ordóñez ha explicat que no afecta l’endeutament del Comú. D’altra banda, des de la minoria han demanat que es mantinguin els 12 consellers i no els 10 tal com està previst a partir del pròxim mandat per l’acord del 2010.

Secnoa podrà rebre 1,2 milions d’euros del Comú per fer inversions després que aquest liquidés les pòlisses concertades amb els bancs i optés per fer-ne un crèdit participat. “No hi ha millor ús que per la societat i que es pugui estalviar les despeses financeres”, ha manifestat el conseller de Finances, Jordi Ordóñez.

Tenint en compte que el Comú té fons suficients per fer front a aquestes obligacions de la societat, Ordóñez ha indicat que es preveu un estalvi de 35.000 euros en despeses financeres pels interessos que haurà d’assumir la societat. Amb el banc eren del 3,2% mentre que amb el nou format aquestes taxes van subjectes al resultat de caixa. Igualment, si es vol cancel·lar el crèdit, caldrà fer una ampliació de fons de la societat amb la mateixa quantitat, de la qual el Comú en serà la titular.

Des de la minoria han mostrat sorpresa per aquesta decisió i han assenyalat que “s’ha de tornar igual”. Això sí, no afecta l’endeutament del Comú i suposa un estalvi econòmic, han admès.

D’altra banda, des de la minoria han demanat que es deixi el nombre de consellers en 12 i no es redueixi a 10 com es va acordar en el consell de Comú de Sants Innocents del 2010. Tot i que hi va haver un recurs que es va guanyar parcialment, s’estableix que a partir del 2015 “es podrà reduir” el nombre de consellers i que l’acord s’ha de fer amb un any de marge. Des de la minoria creuen que aquest marge d’un any no s’aplica en aquest cas perquè fa referència al recurs, però des de la majoria han afirmat que encara que es volgués mantenir el nombre de consellers ara caldria un any de marge per fer efectiva la decisió i ja seria en mans del pròxim mandat. A l’espera que ambdues parts es reuneixin amb els advocats, la corporació entrant d’Ordino comptarà amb 10 consellers.

Per al cap de la minoria, Enric Dolsa, això resta representativitat i fa més difícil la participació de les minories, afavorint que disposin d’un o cap conseller. Això donaria molta feina als consellers de l’oposició per seguir totes les comissions, ha apuntat, i mantenir el nombre de consellers tan sols suposa dividir la partida pressupostària per a les seves assignacions en 12 en comptes de 10.

Des de la majoria, però, la cònsol menor, Consol Naudí, ha manifestat que la representativitat està garantida per la Llei i que amb el mateix resultat que fa quatre anys la proporció al Comú amb 10 consellers hagués estat igual per a la minoria, amb 2 consellers. Encara que el redactat sigui “poc afortunat”, ha admès el cònsol Ventura Espot, “ara no ho podem canviar”, ha conclòs. 

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada